Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Lüleburgaz’da Durak Mahallesi sakinleri semtlerinde bulunan baz istasyonunun kaldırılması için verdikleri mücadeleden zaferle ayrıldı.
EMSAL TEŞKİL EDEBİLECEK BİR DAVA
Lüleburgaz Durak Mahallesi’ndeki 'Baz İstasyonu' davasında yerel mahkeme baz istasyonu ve kulesinin kaldırılmasına karar vermesinin ardından ikinci müjde de Yargıtay’dan gelmişti. Yargıtay 14. Hukuk Dairesi 'Halkın sağlığının bozulabileceği ve baz istasyonun daha uygun bir yere kurulabileceği' görüşü ile davalıların temyiz kararını redderek baz istasyonu ve kulenin bulunduğu yerden kaldırılması gerektiğine kadar verdi. Kulenin ve baz istasyonu davasının Yargıtay kararının emsal teşkil edecek bir dava olabileceği belirtildi. Haberi yakından takip eden Kapaklı halkı, kendi semtlerinde bulunan baz istasyonlarının kaldırılması için aynı yola başvurmayı planlıyor.
TÜM TEKNİK MALZEME SÖKÜLDÜ
Durak mahallesi halkının 5 yıldır sürdürdüğü mücadele de mutlu sona ulaştı. Yargıtay kararının üzerine baz istasyonu firması baz istasyonunu kurdukları yerden kaldırmaya başladı. GSM firması ekipleri baz istasyonuna ait tüm teknik malzemeyi kuleden söktü. Baz istasyonuna ait kulenin ise önümüzdeki günlerde söküleceği belirtildi. Durak mahallesi muhtarı İzzet Ergene ve davanın avukatı Emrah Arslan'ın da katıldığı çalışmalar ile baz istasyonu bulunduğu yerden kaldırıldı. Alanda baz istasyonuna ait sadece demir kule kaldı.
AVUKATIMIZ SAYESİNDE KAZANDIK
Av. Emrah Arslan yaptığı açıklamada baz istasyonuna ait tüm teknik ekipmanın kuleden söküldüğünü, demir kulenin de birkaç gün içerisinde bulunduğu yerden kaldırılacağını söyledi. Durak mahallesi muhtarı İzzet Ergene de uzun süredir muhtarlık olarak baz istasyonunu kaldırmak için uğraş verdiklerini ifade ederek "En başından beri avukatımız Emrah Arslan, bu davada mahalle halkının yanında oldu. Bu mücadeleden halkımız ve Emrah Arslan sayesinde zaferle ayrıldık" ifadelerini kullandı.
İHA