Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Lüleburgaz Belediyesi’nin katkılarıyla '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' programı düzenlendi.
AYRIMCILIK İSTEMİYORLAR
Programa Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Belediye Başkanı Emin Halebak, Emniyet Müdürü Erkan Kabakçılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Sağlık Müdürü Önder Porsuk, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Lüleburgaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Alper İlaslan’ın açılış konuşması ile devam etti. İlaslan, "Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz uluslararası platformu bulunan 'Bir Işık da Sen Yak' temalı etkinliğimizi bu yıl da devam ettirdik. Otizmli çocuklar ve aileleri, bizlerden bir acıma duygusu ve bir ayrımcılık istememektedir” dedi.

FARKINDALIK MÜCADELESİNİ VERİN
İlaslan, “İmkan ve fırsat verildiği takdirde sizler arasında bulunup, eğitim alanlarına dahil olmak ve potansiyelleriyle birlikte sizlerle aynı ortamı solumak istemektedirler. Bunun için bir takım engelleri vardır ama unutmayalım ki otizmli çocuklarımız, olabilecek en erken yaşta bizlerle ne kadar çok iletişime geçerse, ne kadar çok paylaşım fırsatı bulursa o kadar çok dünyalarını bizlere açmak için yaklaşmış olacaklardır. Bu amaçla eğitim gördüğünüz okullarda özel eğitim öğrencilerinin eğitim ortamlarından yararlanmalarını sağlamak için farkındalık mücadelesini verin. Bunu ders yılı başında bu amaca hizmet edecek şekilde çalışacak sosyal kulüpler açılmasını sağlayarak başlayabilirsiniz" diye konuştu.

TEBESSÜMÜ EKSİK ETMEDEN YAŞAMALIYIZ
Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ise yaptığı konuşmada, "Hepimiz bir kentte mutlu olma, yaşama hakkı olduğuna inanıyoruz. Bunu yapabilmemiz, bunu başarabilmemiz ancak tüm dezavantajlı grupların da kentten faydalanması ile mümkün olacağına inanıyoruz. Milli Eğitimimiz, Kaymakamlığımız, devletimiz bu konuda geniş olanaklar sağlamaya çalışıyor, onların yetmediği zamanlarda da biz de Belediye ve yerel yönetim olarak tüm desteğimizle bunun arkasında olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, Sokollu Külliyesi’ni bir hafta boyunca mavi led ışıklarla yakacağız. Hoşgörüyü arttırmalıyız, sevgi ortamı yaratmalıyız ve birbirimize güzel gözlerle, çok da ucuz olan bedava bir selamı ve tebessümü eksik etmeden yaşamalıyız" dedi. Belediye Başkanı Halebak’ın konuşmasının ardından program Otizm Farkındalık Günü sunum ve kampanyasının anlatımı devam etti. Halk Eğitimi Merkezi’ndeki programın ardından Kongre Meydanı’na kortej yürüyüşü yapıldı ve burada temsili olarak 300 balon gökyüzüne bırakıldı.
Haber Merkezi