Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Akdağ, Kanser Haftası dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törende kanser hastalığında erken teşhis hayat kurtarır prensibine dikkat çekti.
EN ÖNEMLİ HALK SAĞLIĞI SORUNU
Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Haftası kapsamında Tekirdağ Valiliği Atatürk Anıtında tören düzenledi. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden programda konuşan Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Akdağ, kanser hastalığının yayılması, tanı ve tedavisi konusunda bilgi verdi. Kanser hastalığında erken tanı ve teşhisin önemini vurgulayan Akdağ, "Dünyada en önemli halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen kişinin yaşam süresini önemli ölçüde kısaltan ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kanser hastalığı, ölümler arasında kalp hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alır. Çevresel faktörler arasında da tütün ürünlerinin kullanımı, sağlıksız beslenme, obezite, alkol ve enfeksiyonlar ilk sırada yer almaktadır. Dengesiz beslenme, sigara, alkol, çevresel kirlilik besinlerdeki katkı maddeleri çok fazla tuz tüketilmesi, uzun süre güneşe maruz kalmak, radyasyon, hepatit gibi virüslerin yol açtığı bazı hastalıklar ve genetik yatkınlık, kanseri oluşturan başlıca nedenlerdendir" diye konuştu.

KANSERLE MÜCADELE KONUSUNDA VERİMLİLİK ARTIYOR
Toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin oluşmasının kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında geldiğini dile getiren Akdağ, "Kanserle mücadele konusunda KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri) kurulması, çeşitli tarama programlarının ve eğitim çalışmalarının yapılması, kanserle mücadele konusunda verimlilikleri arttırmaktadır. KETEM’lerimizde erken teşhis hayat kurtarır prensibiyle meme, kolorektal ve serviks kanserlerine karşı bilgilendirme ve tarama ücretsiz olarak verilmektedir. Tekirdağ ilimizde de KETEM birimimiz Devlet Hastanesi 2. kısım bahçesinde hizmet vermektedir. Ayrıca koloraktal kanser taramaları tüm Aile Hekimlerimizde ücretsiz olarak verilmektedir" açıklamalarında bulundu.
Haber Merkezi