Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

BAZ İSTASYONU VE KULE KALDIRILSIN
 
2009 yılında Lüleburgaz 1. Asliye hukuk mahkemesi tarafından 2012/409 esas numaralı dosya ile GSM şirketi ve yüklenici firmaya, mahalle muhtarlığı ve mahalle sakinlerinin açtığı dava yaklaşık 5 yıl sürdü. Yerel mahkeme 14 Ocak 2011 tarihinde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalından profesör bilirkişisi ile İnşaat Mühendisi bilirkişinin baz istasyonunun kaldırılmasına yönelik hazırladığı rapor doğrultusunda Durak Mahallesindeki baz istasyonu ve kulenin kaldırılması gerektiği karar 2013/123 numaralı dosya ile verilmişti. Bunun üzerine yüklenici firma ve GSM şirketi kararı temyize götürdü. Ancak Yargıtay 14. Hukuk Dairesi mahalle halkını haklı bularak "Baz istasyonu ve kule kaldırılsın’’ dedi.
 
5 YILLIK BAZ İSTASYONU KALDIRILACAK
 
Kulenin yanlış yere yapılması ve baz istasyonunun Durak Mahallesi’ndeki insanların psikolojilerini bozması gerekçesi ile açılan davada Yargıtay, "Halkın hasta olma endişesi taşıdıkları, mahalle sakinlerinde huzursuzluk olduğu, baz istasyonu ve kulenin sorumluluk kurallarına aykırı olarak işletilmesinin ağır tehlike doğurabileceği ve davacıların, çevre sakinlerinin manevi zararının ispatlanmış olmasının yanı sıra istasyonun ve kulenin daha uygun bir yere kurulabilir” görüşüyle yüklenici firma ve GSM şirketinin başvurularını red etti. Böylece Yargıtay yerel mahkemenin verdiği kararı onamış oldu. Durak Mahallesi’nde Tren yolu mevkiinde yaklaşık 5 yıl önce kurulan Baz İstasyonu’nun yakın zaman içerisinde kaldırılması bekleniyor.
 
KARAR EMSAL TEŞKİL EDECEKTİR
 
Durak Mahallesi sakinleri adına gönüllü olarak davayı yürüten Av. Emrah Arslan yaptığı açıklamada, Yargıtay 14. Hukuk Dairesi tarafından verilen kararın baz istasyonları hakkında açılmış veya açılacak olan davalara örnek teşkil edebileceğini belirterek "Gönüllü olarak sürdürdüğümüz hukuk mücadelemizde Durak Mahallesi muhtarlığı ve Durak Mahallesi sakinlerinin haklılığı ortaya çıktı. Söz konusu baz istasyonu, baz istasyonunun bağlı olduğu kule teknik açıdan da yanlış kurulmuştur. Mahalle sakinlerinin yıllardır yaşadığı endişe ve sağlık kaygılarından ötürü psikolojilerinin bozulmuş olduğu göz önünde bulundurularak bu karar verilmiştir. Yargıtay’ın onadığı bu karar baz istasyonları ile alakalı açılmış veya açılacak olan başka davalara emsal teşkil edecektir’’ diyerek sözlerini tamamladı.
 
Haber / Emine LALE