Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Elektrik kesintilerini meclis gündemine taşıyan CHP PM Üyesi Candan Yüceer, konuyla ilgili Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.
 
HALK BEZME NOKTASINDA
 
Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (TREDAŞ) geçtiğimiz yıl, Çeçen Yatırım Holding tarafından 575 milyon dolara devir alındığını anımsatan Yüceer Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale illerinde, 830 bin aboneye hizmet veren şirketin,  1,5 milyon yurttaşa elektrik dağıttığını ifade etti. “TREDAŞ’ın özelleşmesiyle birlikte sıkıntılar artmış, tarafıma gerek esnaftan gerekse vatandaşlardan sürekli şikayet gelmektedir.  Gün içinde sürekli kesintiler olmakta, vatandaşların kullandığı elektrikli ve elektronik eşyalar bozulmakta, trafolar patlamakta, esnaf ve sanayi iş yapamaz noktaya gelmiştir” diyen Yüceer, özelleştirmenin üzerinden bir yıl bile geçmeden TREDAŞ’ın “keyfi uygulamaları”nın halkı bezdirme noktasına getirdiğini ifade etti.
 
MAĞDURİYET NASIL GİDERİLECEK?
 
CHP’li Yüceer, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti: “TREDAŞ’ın uygulamaları sonucu cihazları bozulan vatandaşlarımızın, üretim yapamaz  hale gelen esnaf, çiftçi ve sanayicilerimizin maddi/manevi kayıplarının sorumlusu kim olacaktır? Eşyası bozulan, ürünü tarlada kalan veya üretim yapamayan sanayicilerin mağduriyeti nasıl giderilecektir? TREDAŞ’ın uygulamaları nedeniyle yükü kaldırmayan trafoların patladığı bilinen bir gerçektir. Bu çerçevede, son bir yıl içinde Trakya genelinde patlayan trafo sayısı kaçtır? Maliyet artışı faturalara doğal olarak mağdur vatandaşa yüklenmiş midir? Özelleştirme öncesindeki son dönem ile önergenin yanıtlandığı tarihteki 1 kw/saat ücreti nedir? Yer altına alınan hatların çalışmaları sebebiyle yaşanan aksaklıkların sorumlusu kimdir? Bu aksaklıkların kısa sürede giderilememesinin sebebi TREDAŞ’ın yeterli ekip ve personel bulundurmaması mıdır? TREDAŞ’ın bu amaçla görevlendirdiği kaç personeli bulunmaktadır?”
 
Marmara haber Merkezi