Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında 29 Ekim Perşembe günü yeni bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı akşam yemeği sırasında kendisini arayan Trump’a, programa katılan liderlerin selamlarını iletti.
TÜRK DEVLETLERİ ZİRVESİ GÜNDEMDEYDİ
Görüşmede Erdoğan, Ankara’da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı’nın 13’üncü Zirvesi hakkında bilgi verdi. Teşkilatın 200 milyonu aşan nüfusuyla Orta Asya’da önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Erdoğan, zirvede iş birliğini güçlendirecek kararların alınacağını ifade etti.

BARRACK: ÇATIŞMA YERİNE TİCARET
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack da görüşmeye ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye ile ABD arasındaki ortaklığın bölgesel barış ve istikrar açısından önemine dikkat çekti.
Barrack, Hazar Denizi’nden Akdeniz’e uzanan coğrafyada enerji, ticaret ve ulaşım koridorlarının stratejik önemini vurgulayarak iki liderin çatışma yerine ticareti ve iş birliğini esas alan ortak bir vizyon paylaştığını belirtti.
24 SAATTE İKİNCİ TEMAS
Erdoğan ile Trump, 28 Ekim’de de telefonda görüşerek Türkiye-ABD ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeleri ele almıştı. Böylece iki lider, 24 saat içinde ikinci kez doğrudan temas kurmuş oldu.






