Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde plansız yapılaşma ve altyapı eksiklikleri tartışma konusu oldu. Bölgede yol kenarlarına gelişigüzel park edilen TIR'ların ulaşımı zorlaştırdığını belirten bir vatandaş, sanayileşmenin hızla ilerlediği bölgede ulaşım ve sosyal ihtiyaçların göz ardı edildiğini savundu.

Ekran Görüntüsü 2026 10 27 151902

TIR'LAR YOLU DARALTIYOR, KAZA RİSKİ ARTIYOR

Çorlu–Türkgücü yolu boyunca park edilen ağır tonajlı araçların yolu daralttığını ifade eden vatandaş, TIR'lar için yeterli otopark alanı oluşturulmamasına tepki gösterdi.

Ekran Görüntüsü 2026 10 27 152600

Yol kenarındaki parkların trafik güvenliğini tehlikeye attığını ve kazalara davetiye çıkardığını belirterek, sanayi bölgesinde TIR parkı bulunmamasının ciddi bir planlama eksikliği olduğunu dile getirdi.

ÜNİVERSİTE VAR, YEMEK YİYECEK YER YOK

Bölgede Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bulunmasına rağmen öğrencilerin ve çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek sosyal alanların yetersiz olduğu öne sürüldü.

Ekran Görüntüsü 2026 10 27 151938Üniversite çevresinde yemek yenilebilecek lokanta, oturulabilecek kafe ve çay içilebilecek işletmelerin bulunmamasını eleştiren vatandaş, fakültenin yer seçimi yapılırken öğrencilerin günlük ihtiyaçlarının yeterince düşünülmediğini savundu.

Ekran Görüntüsü 2026 10 27 152015

DÜKKÂN KİRALARI 80-90 BİN LİRAYA ULAŞIYOR

Bölgede ticari işletmelerin açılmasının önündeki en büyük engellerden birinin yüksek kiralar olduğunu belirten vatandaş, dükkân kiralarının 80-90 bin liraya ulaştığını iddia etti.

Ekran Görüntüsü 2026 10 27 152146

Daha önce açılan bir pilavcının da faaliyetini sonlandırdığını anlatan vatandaş, "Pilavcı açıldı, kapandı gitti. Her şey çığırından çıktı gidiyor" sözleriyle yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Çevresinde sanayi tesislerinin yükseldiği, üniversite fakültesinin bulunduğu ancak ulaşım ve sosyal ihtiyaçların karşılanmasında sorunlar yaşandığı belirtilen bölgede vatandaş, şehir planlamasının yeniden değerlendirilmesini istedi.

Ekran Görüntüsü 2026 10 27 152202

MARMARA HABER'in yerinde görüntülediği Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde dile getirilen şikâyetler, sanayi yatırımlarıyla birlikte ulaşım, otopark ve sosyal yaşam alanlarının da planlanması gerektiği tartışmasını gündeme taşıdı

Çorlu'da minibüsçünün geçim isyanı! Garibanı garibana taşıtıyorlar...Kontak kapatsak Çorlu ve Tekirdağ felç olur
Çorlu'da minibüsçünün geçim isyanı! Garibanı garibana taşıtıyorlar...Kontak kapatsak Çorlu ve Tekirdağ felç olur
İçeriği Görüntüle

Dükkan

Muhabir: Sıla Akdemir