Gözden kaçırmayın

Gümrüklerde yapay zekayla risk analizi yapılıyorGümrüklerde yapay zekayla risk analizi yapılıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ'da 'Türkiye'nin Huzuru' asayiş toplantısına katıldı. Bakan Yerlikaya, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Bakan Yerlikaya, toplantıda ‘yenidoğan çetesi’ olayıyla ilgili de konuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “CİMER’e yapılan başvuru ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinasyonunda, 21 Mayıs 2023 tarihinde soruşturma başlatılmış, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapsamlı proje çalışmalarını yürütmüş, tamamlamıştır. Sağlık Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın ortak çalışmasıyla haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızlardan 47 şüpheli hakkında 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22’si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir” dedi.

“SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ VE TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR”

Soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle devam ettiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, “Artık konu yargıdadır ve biz hep birlikte yüce milletimiz adına oradan nasıl bir karar çıkacağını göreceğiz ve temennimiz odur ki vicdanlarımızı yaralayan, bizleri üzen olayların, suçların hiç olmaması. Mayıs ayından itibaren bir annenin CİMER’e yapmış olduğu ihbarla birlikte Sağlık İl Müdürlüğümüz, Sağlık Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız, savcılarımız ve İstanbul Mali Şube ekipleri sabırla titizlikle bu olayı aydınlatmış ve yargılama süreci de devam etmektedir” dedi. Öte yandan Özel Çorlu Reyap Hastanesi’nin ruhsatı iptal edildi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU