Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan Uzaktan Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, 25 Eylül 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Trakya konutta 'Tekirdağ' dedi
Trakya konutta 'Tekirdağ' dedi
İçeriği Görüntüle

Düzenleme, Trakya’da özellikle sanayi, hizmet, finans, teknoloji ve ofis ağırlıklı sektörlerde çalışan binlerce kişiyi de yakından ilgilendiriyor.

HEM İŞYERİNDE HEM EVDEN ÇALIŞILABİLECEK


Uzaktan Çalışma Yönetmeliği’nin 9’uncu maddesine eklenen yeni hükümle, bir işin belirli bölümünün işyerinde, diğer bölümünün ise uzaktan çalışma yöntemiyle yapılabilmesi resmen düzenlendi.

Böylece tamamen işyerinde veya tamamen uzaktan çalışma dışında, iki yöntemin birlikte uygulanabileceği hibrit çalışma modeli mevzuatta açık şekilde yer aldı.

GÜN VE SAATLER SÖZLEŞMEDE YAZACAK


Yeni uygulamada çalışanın hangi günlerde işyerinde, hangi günlerde uzaktan çalışacağı ile çalışma saatleri iş sözleşmesinde belirlenecek.

Tarafların çalışma düzenini sözleşmeyle netleştirmesiyle, uzaktan ve işyerinden çalışmanın hangi şartlarda uygulanacağı da kayıt altına alınmış olacak.

DÜZENLEME YÜRÜRLÜĞE GİRDİ


25 Eylül 2026 tarihli ve 33381 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan değişiklik aynı gün yürürlüğe girdi. Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütecek.

Kaynak: MARMARA HABER