Zonguldak'ta 23 Ekim Cuma günü saat 10.00 sıralarında özel bir işletmeye ait kömür madeninde metan gazı kaynaklı patlama meydana geldi. Kilimli ilçesinin Gelik beldesindeki patlamanın ardından bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri sevk edildi.

MAHSUR KALAN SON İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Patlama sırasında ocakta bulunan 8 işçiden 5'i yaralı olarak kurtarılırken, ilk belirlemelere göre 2 madencinin hayatını kaybettiği açıklandı.
Yer altında mahsur kalan son işçiye ulaşmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Böylece patlamada yaşamını yitiren madenci sayısı 3'e yükseldi.
VALİLİK: ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Zonguldak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, patlamanın metan gazından kaynaklandığı belirtilerek ocaktaki 8 işçiden 3'ünün hayatını kaybettiği, 5'inin ise yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi.
Valilik, arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

YARALI MADENCİLERİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Patlamada yaralanan Okan Dinçer (45), Cemal Arslan (45), Soner Dinçer (34), Ercan Akdal (40) ve Kurtuluş Elmas (38) hastanelerde tedavi altına alındı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, yaralı işçilerden ikisinin yanıkları nedeniyle entübe edildiğini ve Ankara'ya sevklerinin planlandığını açıkladı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise yaralı madencilerden birinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

FACİAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, maden ocağındaki patlamanın nedenlerinin ve olası ihmallerin araştırılması amacıyla soruşturma başlattı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturma kapsamında bir Cumhuriyet başsavcıvekili ile iki Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.
Patlamanın kesin nedeninin ve sorumlulukların belirlenmesi için adli ve teknik incelemeler yürütülecek.




