Çerkezköy'de kadın sürücüleri hedef alan dolandırıcı Y.E.Ç. gözaltına alındı.
Özellikle kadın sürücüleri gözüne kestiren dolandırıcının yollarda "Aracınızdan duman çıkıyor, yanıyorsunuz" diyerek otomobillerine yağ ve su koyma bahanesiyle para aldığı ortaya çıkmıştı.
Mağdurların bazıları elden bazıları da Y.E.Ç'ye İban yoluyla para gönderdi
Y.E.Ç'nin radarına takılan kadın sürücülerin sayısı arttı.
Çerkezköy'de aylardır aynı yöntemle dolandırıcılık yapan Y.E.Ç'nin yakalanmasının ardından kadın mağdurlardan bazıları emniyete gidip şikayette bulundu.
Bazıları da savcılıkta ifade verdi
Emniyete giden mağdurların sayısının hızla arttığı öğrenildi.
Haberin ortaya çıkmasının ardından haber merkezimize ve 532 49014 98 Watsapp ihbar hattımıza mağdur telefonları yağdı.
Mağdur kadın sürücüler zanlının benzer şekilde kendlerine yaklaştığını ve panik yaptıkları için dolandırıcının otomobillerine müdahele etmesine izin verdiklerini belirtti.
Mağdurların dolandırıldıklarını Marmarahaber'deki haberden sonra anladıkları ifadelerinde.dikkat çekti.
NE OLMUŞTU?
Kadın sürücülerin kabusu kırmızı Opel'in gizemi çözüldü
Çerkezköy’de özellikle yalnız kadın sürücülere “Aracınızdan duman çıkıyor, az kalsın yanacaktınız” diyerek yaklaştığı, ardından kaputu açtırıp yağ veya su ekleme bahanesiyle para aldığı iddia edilen kırmızı Opel’in sırrı çözüldü. Yaklaşık bir aydır benzer şikâyetlerin odağında olduğu öne sürülen araç, bu kez Çerkezköy Devlet Hastanesi otoparkında Marmara Haber muhabiri Seval Sönmez’e aynı yöntemi uygulamaya çalışırken ortaya çıktı. Olayla ilgili ulaşılan mağdur anlatımları ve banka dekontları, “yardım etme” görüntüsü altında uygulandığı ileri sürülen yöntemin ayrıntılarını gözler önüne serdi.
Çerkezköy’de son bir aydır kadın sürücüler arasında kulaktan kulağa yayılan “kırmızı Opel” iddiaları, Marmara Haber’in saha araştırmasıyla yeni bir boyut kazandı.
İddialara göre şahıs, yanında eşi olduğunu söylediği bir kadınla birlikte özellikle araçlarında yalnız bulunan kadın sürücüleri seçiyor. Sürücülere, “Arabanızdan duman çıkıyor”, “Bu şekilde devam ederseniz aracınız yanabilir” gibi sözlerle yaklaşarak önce endişe ve panik yaratıyor. Ardından aracın kaputunu açtırarak yağ seviyesini kontrol ettiği, yağ veya su eklediği ve yaptığı işlemin maliyetli olduğunu söyleyerek sürücülerden para aldığı ileri sürülüyor.
Şahsın yanında bulunan ve hamile olduğu düşünülen kadının da sürücülerde güven duygusu oluşturduğu iddia ediliyor.
BU KEZ KARŞISINA GAZETECİ ÇIKTI
Marmara Haber ekibi, benzer olaylara ilişkin gelen ihbarlar üzerine yaklaşık bir aydır kırmızı Opel’i araştırırken dikkat çekici gelişme 25 Ağustos Salı günü saat 17.00 sıralarında Çerkezköy Devlet Hastanesi otoparkında yaşandı.
Tomografi randevusu için hastaneye gelen Marmara Haber muhabiri Seval Sönmez’in aracına, yanında bir kadın bulunan şahıs yaklaştı.
Sönmez’in anlatımına göre şahıs, “Hanımefendi, arabanızdan duman çıkıyor, yanacaksınız” diyerek kendisini uyardı. Ardından aracın kaputunun açılmasını sağlayarak yağ çubuğunu kontrol etti ve araçta yağ eksik olduğunu ileri sürdü.
Ancak bu kez plan iddia edildiği gibi ilerlemedi.
Şahsın araçta bulunan basın ibaresini fark etmesinin ardından bölgeden uzaklaştığı belirtildi. Konuyla ilgili çalışma yürüten Marmara Haber muhabirlerinin hastaneye ulaşmasının ardından söz konusu araç görüntülendi.
AYNI YÖNTEMİ BİR AY ÖNCE YAŞAMIŞ
Haber merkezimizin araştırması derinleştikçe benzer yöntemle karşılaştığını söyleyen başka kadın sürücüler de ortaya çıktı.
Bunlardan biri, yaklaşık bir ay önce 24 Temmuz gecesi saat 23.30-23.40 sıralarında bir akaryakıt istasyonunda yaşadıklarını anlattı.
Devlet hastanesinde hemşire olarak görev yaptığını belirten kadın sürücü, yakıt aldıktan sonra istasyondan ayrılmak üzereyken kırmızı bir Opel’de bulunan erkek ile yanındaki kadının kendisini durdurduğunu söyledi.
Sürücü, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Bana ‘Ablacığım, kaputundan duman çıkıyor. Hiç mi görmedin? Allah korusun yanacaktın’ dedi. Araçtan çok anlamadığım için doğal olarak panikledim.”
“SHELL’DEN ALIRSAN ARACINI BOZARSIN” İDDİASI
Kadının anlatımına göre şahıs, kaputu açtıktan sonra yağ çubuğunu kontrol ederek araçta yağ kalmadığını söyledi.
Kadın sürücü bunun üzerine istasyondan yağ satın alabileceğini söylediğinde ise şahsın, istasyonda satılan ürünlerin kaliteli olmadığını öne sürerek kendi aracında bulunan ve sanayiden aldığını söylediği yağı kullanmayı teklif ettiği iddia edildi.
Sürücü, o an kendisine yardım edildiğine tamamen inandığını belirterek, şahsın yağın pahalı olduğunu birkaç kez dile getirdiğini söyledi.
Yanındaki kadının hamile olduğunu düşündüğünü belirten sürücü, “Çocuğunuzun rızkını benim için harcamayın” diyerek yağın ücretini ödemek istediğini ve kendisine verilen IBAN’a 2 bin TL gönderdiğini anlattı.
DEKONTA “ALLAH RAZI OLSUN” YAZDI
Olayın en çarpıcı ayrıntılarından biri ise banka dekontuna yansıdı.
Kadın sürücü, kendisine gerçekten yardım edildiğini düşündüğü için para transferini gerçekleştirirken açıklama bölümüne “Allah razı olsun” ifadesini yazdığını belirtti.
Olayın bir dolandırıcılık girişimi olabileceğini yaklaşık bir ay boyunca düşünmediğini ifade eden sürücü, şüphelerinin yakınlarının benzer olaylardan söz etmesi üzerine başladığını söyledi.
“Ben tüm iyi niyetimle yaptım. Dolandırıcı olduklarını hiç düşünmedim. Hatta olaydan sonra birkaç kez daha karşılaştık, selamlaştık. Numaramı da almışlardı. Yanındaki kadın beni arayıp arkadaş olabileceğimizi bile söyledi.”
KAYMAKAMLIK VE HASTANE ÇEVRESİ İDDİASI
Marmara Haber’e ulaşan anlatımlara göre benzer girişimlerin yalnızca bir noktada yaşanmadığı öne sürülüyor.
Çerkezköy Devlet Hastanesi çevresi, Kaymakamlık ve Nüfus Müdürlüğü civarı ile alışveriş merkezleri ve akaryakıt istasyonlarının giriş-çıkışlarında benzer olayların yaşandığı iddia ediliyor.
İddiaların ortak noktası ise hedefte çoğunlukla araçta yalnız bulunan kadın sürücülerin olması.
Şahsın yanında bir kadının bulunmasının güven oluşturmak amacıyla kullanılıp kullanılmadığı ise bilinmiyor. Kadının gerçekten hamile olup olmadığına ilişkin de doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.
PARA İADE EDİLDİ
Marmara Haber’in olayla ilgili saha araştırmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. İddiaların kamuoyuna yansımaya başladığından haberdar olan Yunus Emre Ç.’nin, yaklaşık bir ay önce kendisine bu yöntemle para gönderdiği belirtilen bir kişiye ulaştığı ve gönderilen parayı iade ettiği öğrenildi.
Paranın neden iade edildiği ve olayın tüm ayrıntıları konusunda ilgili kişilerin açıklaması ise henüz bulunmuyor.
“YARDIMSEVERLİK” GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA YENİ YÖNTEM İDDİASI
Yaşananlar, sürücülerin iyi niyetini ve araç arızası konusundaki bilgi eksikliğini kullanan yeni bir dolandırıcılık yöntemi olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.
Yöntemin temelinde önce “Aracınız yanabilir” denilerek sürücüde korku oluşturulduğu, ardından ücretsiz yardım ediliyormuş görüntüsü verildiği ve son aşamada kullanılan yağın pahalı olduğu vurgulanarak para alınmasının bulunduğu iddia ediliyor.
Özellikle araçtan teknik olarak anlamadığını düşünen sürücünün “motor yanabilir” veya “araç alev alabilir” gibi ifadeler karşısında paniğe kapılması, iddia edilen yöntemin en önemli ayağını oluşturuyor.
KADIN SÜRÜCÜLER DİKKAT!
Benzer bir durumla karşılaşan sürücülerin paniğe kapılmadan güvenli bir noktada durması, tanımadığı kişilerin araca müdahale etmesine izin vermemesi ve aracında gerçekten teknik bir problem olduğundan şüphelenmesi halinde yetkili servis, yol yardım veya güvendiği bir ustadan destek istemesi önem taşıyor.
Şüpheli bir davranış veya para talebiyle karşılaşılması halinde ise araç plakası, yer, saat ve mümkünse güvenli şekilde elde edilen görüntü ve banka dekontları gibi bilgilerin kolluk kuvvetlerine iletilmesi gerekiyor.











