Gözden kaçırmayın

Sempozyumun açılış törenine, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Edirne Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Cenk Ergüden, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Muzaffer Demir, Prof. Dr. Mustafa Tan, Prof. Dr. Eylem Bayır, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali İhsan Meşe, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
BU DEĞİŞİMİN ÖZNESİ VE TANIĞI
Sempozyumun açılışında konuşan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiha Kartal, “Mimarlık ve Gelecek” temasının mimarlığın yalnızca bugünkü durumunu değil, gelecekte üstlenmesi gereken sorumlulukları da düşünme fırsatı sunduğunu belirterek, “İçinde bulunduğumuz çağ hızlı değişimler, belirsizlikler ve derin dönüşümlerin yaşandığı bir dönem. Mimarlık bu değişimin hem öznesi hem de tanığı. Sempozyumda 10 farklı temada sunulacak 83 bildiri mimarlık ve geleceğe dair çeşitli bakış açılarını bir araya getirecek” dedi.
İTHAF SANATINDAKİ USTALIĞINA DİKKAT ÇEKTİ
Bugünü anlamlı kılan unsurun, Mimar Sinan gibi büyük bir dehayı anmak ve onun ortaya koyduğu eserleri derinlemesine incelemek olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler ise” Mimar Sinan’ı hem yaşadığı dönemin hem de günümüzün sanatçılarından ayıran en önemli özelliği sanat anlayışı. Sinan’ sanatını bir misyon olarak görüyor. Bu misyon, içinde yaşadığı toplumun hakkını ve hukukunu gözetmek üzerine kurulu” diye konuştu. Ayrıca Sinan’ın ithaf sanatındaki ustalığına dikkat çeken Hatipler, O’nun eserlerini ithaf ettiği kişilerin günümüzde de adeta yaşamaya devam ettiklerini söyledi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Bozkurt, “Yapay Zeka Ne Vaat Ediyor? Fırsatlar ve Tehditler” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Bozkurt, sunumunda Türkiye’de genel olarak toplumun yapay zekâya yönelik kullanım ve kabul eğilimlerine, özel olarak ise eğitim alanında yapay zekâya dair tutumlara değindi. Ayrıca öğrencilerin yapay zekâya ilişkin algıları, yapay zekâ okuryazarlık düzeyleri ve bu teknolojinin öğrencilerin akademik performans algıları üzerindeki etkilerine yönelik bulgularını paylaştı.
Haber / Abdullah GÜMÜŞ
Yorumlar
Yorum Yap