Gözden kaçırmayın

‘Mucize görmek istersen bir tohum ek’‘Mucize görmek istersen bir tohum ek’

Etkinliğe Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serpil Aközcan Pehlivanoğlu, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mithat Güneş, fakülte akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Panelde konuşmacı olarak ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serpil Aközcan Pehlivanoğlu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bihterin Dinçkol, Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Özge Tuçe Gökalp ve Av. Ilgaz Lale Kocakundakçı yer aldı.

“KADIN HAKLARININ KAZANILMASINDA VERİLEN MÜCADELELERİN BİR SİMGESİ”

Panelin ilk konuşmacısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serpil Aközcan Pehlivanoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün dünyanın her yerinde kadınların eşitlik, özgürlük ve daha iyi yaşam şartları elde etme gibi kadın haklarının kazanılmasında verilen mücadelelerin bir simgesi olduğunu ifade etti. Bu tür etkinliklerin, kadının sosyal ve kültürel konumuyla ilgili düşüncelerini aktarmasına olanak sağladığını belirten Prof. Dr. Aközcan Pehlivanoğlu, kadın hakları konusunda mücadele eden herkesi tebrik etti.

 

 

KADINLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI

Aközcan Pehlivanoğlu “Eğitim camiamızın bir kadın yöneticisi olarak, ailelerin kız çocuklarımızın eğitimine gereken önemi vermelerini; kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal alanda daha da yüksek düzeyde yer almaları amacıyla yapılan her türlü çalışmanın artarak devam etmesini temenni ediyor; özgüvenin, sevginin ve şefkatin kaynağı olmuş başta şehit ve gazi yakını kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

ÇEŞİTLİ KONULARDA BİLGİLER PAYLAŞTI

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bihterin dinçkol ise,  “Toplumsal Cinsiyet Kavramı”, “Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi”, “Demokrasilerde Siyasal Hakların Gelişmesi” ve “Akademik Yaşamda ve Hukuk Dünyasında Kadının Yeri” konularında bilgiler paylaştı.

KADIN YÖNETİCİ OLMAK

Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer de “Kadın Yönetici Olmak” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğunu ve yaklaşık 20 yıldır mülki idare amirliği görevi yaptığını belirten Vali Yardımcısı Tuncer, “Bir kadın olarak görev yaptığım yerlerde devlet – vatandaş ilişkisi içerisinde her zaman kabul gördüm. Kadınlar çalışma hayatında başarılı olmak için işlerine hakim olduklarını ve o işte gerçekten iyi olduklarını ispatlamak zorundalar. Kadınlar bunu ispatlamak için çok yorulurlar. Bu arada diğer toplumsal kadın rolleri de üstlerindedir. Kadın, iş hayatında meslektaşı kadar kabul edilmek veya ciddiye alınmak için normalde gerektiğinden daha fazla efor sarf etmelidir” dedi.

FİDAN BAĞIŞI BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Özge Tuçe Gökalp ve Av. Ilgaz Lale Kocakundakçı da konuşmalarında “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hakkında bilgiler verdiler. Panelin sonunda KLÜ Hukuk Kulübü tarafından konuşmacılar adına TEMA Vakfı’na yapılan fidan bağışı belgeleri takdim edildi.

Haber / İrem BANÇO