Gözden kaçırmayın
Başkan Nallar: Trafik Park, Süleymanpaşa’ya çok yakışacakÖnceki gün İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törende, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından organize edilen Altın Karınca Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de katıldı.
AFET YÖNETİMİ KATEGORİSİNDE ÖDÜL ALDI
Yenilikçi ve örnek projeleri ödüllendiren etkinlikte, 10 farklı kategoride toplam 55 proje değerlendirildi ve ödüle layık bulundu. Afet Yönetimi, Akıllı Şehir Uygulamaları, İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi, Kentsel Tasarım ve Mimari, Kültür ve Sanat, Sosyal Hizmetler, Şehir Planlama ve Altyapı, Ulaşım ve Hareketlilik, Yerel Kalkınma, Yönetişim ve Katılımcılık olmak üzere 10 kategoride 55 proje ekibi ödüllerini MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’nın “Afet Sonrası Güvenli Yaşam Alanları” projesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Altın Karınca Ödülleri’nde ‘Afet Yönetimi’ kategorisinde ödül aldı.
YERLEŞİM PLANLARI DETAYLI ŞEKİLDE HAZIRLANDI
Afet Yönetimi kategorisinde ödül alan “Afet Sonrası Güvenli Yaşam Alanları” projesinin, afet sonrasında kullanılmak üzere Tekirdağ genelinde belirlenen 14 geçici barınma alanını içerdiği belirtilerek “Proje kapsamında bu alanların yerleşim planları detaylı şekilde hazırlanmış olup temel ihtiyaçlar düşünülerek tasarlandı. Su, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapılarının tamamlanmış olması, projeyi afet sonrası güvenli yaşam için önemli bir çözüm modeli haline getiriyor” denildi.
“TEKİRDAĞ DEPREM KUŞAĞINDA YER ALAN BİR İL”
Ödül töreninin ardından açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, afet yönetimi ve şehir planlamasında yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. Bugün büyük bir gurur ve mutlulukla ödülü aldıklarını belirten Yüceer, “Bildiğiniz gibi, Tekirdağ deprem kuşağında yer alan bir il. Bu nedenle deprem ve doğal afetler, bizim gerçeğimiz ve öncelikli çalışma alanlarımız arasında. Riskleri göz önünde bulundurarak şehrimizi daha güçlü ve güvenli hale getirmek, hemşehrilerimizin huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak için durmadan çalışıyoruz” dedi.
“ÇALIŞMALARIMIZA TÜM GÜCÜMÜZLE DEVAM EDECEĞİZ”
Bu kapsamda, Tekirdağ’da yaklaşık 14 geçici barınma alanı belirlediklerini, şu ana kadar 9 alanın su ve kanalizasyon altyapısını tamamlayarak, afet sonrası vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği güvenli ve rahat yaşam alanları oluşturduklarını söyleyen Yüceer, “Kalan 5 alanın çalışmalarını da 2025 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Elbette en önemli konu, afet öncesinde gerekli önlemleri alabilmek ve afet sonrasında herhangi bir kaos yaşanmadan güvenli ortamlar sağlayabilmek. Bu çalışmalarımız, Marmara Belediyeler Birliği tarafından takdir gördü ve ödüle layık bulundu. Bu ödül, bizim için hem büyük bir motivasyon kaynağı hem de ilham oldu. Ancak unutulmamalı ki esas başarı, projelerimizi hayata geçirerek şehrimizi daha güvenli ve sürdürülebilir bir yer haline getirmektir. Biz de bu hedefle çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam edeceğiz” diye konuştu.
KAPAKLI MANTAR ÜRETEN VE İŞLEYEN ELLER PROJESİ DE ÖDÜL ALDI
Kapaklı Belediyesi iştirak şirketi Kent A.Ş. tarafından ARGE çalışmaları yapılan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenerek hibe alan ve Kapaklı Belediyesi ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen “Kapaklı Mantar Üreten ve İşleyen Eller” projesi de Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 10. Altın Karınca Ödülleri’nde ‘Yerel Kalkınma’ kategorisinde ödül aldı. Ödül törenine Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Toprak ve proje ekibiyle katılan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ödülü Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’ndan aldı. Çetin, “Marifet iltifata tabidir. Aldığımız bu ödül, sadece bir başarı göstergesi değil, aynı zamanda motivasyon kaynağımızdır. Marmara Belediyeler Birliği’ne, seçici kurula ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kapaklımıza hayırlı olsun. Marmara Belediyeler Birliği’ne, seçici kurula ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
AFET YÖNETİMİ KATEGORİSİ
Afet Yönetimi Kategorisinde Büyükçekmece Belediyesi’nin ‘CoastWAVE Projesi’, Pendik Belediyesi’nin ‘Pendik Afet ve Risklerin Bilincinde’ projesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Afet Sonrası Güvenli Yaşam Alanları’ projesi ödül aldı.
AKILLI ŞEHİR UYGULAMALARI KATEGORİSİ
Akıllı Şehir Uygulamaları Kategorisinde de Bağcılar Belediyesi’nin ‘Dijital Şehir İkizi: Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi’, Bahçelievler Belediyesi’nin ‘Bizim Esnaf Mobil Uygulaması’ projesi, Beylikdüzü Belediyesi’nin ‘Yuvam Olur musun?’ projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sürdürülebilir Raylı Sistem İşletmesi İçin Dijital İkiz Uygulaması’ projesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Afet Erken Uyarı Sistemi’ projesi ödül aldı.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ÇEVRE YÖNETİMİ KATEGORİSİ
İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi Kategorisinde Ahmetbey Belediyesi’nin ‘Yeşil Bir Gelecek İçin İklim Elçileri’ projesi, Ataşehir Belediyesi’nin ‘İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi (İÇEM)’ projesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Marmara ve Ege Denizlerinin Hayalet Ağlar ve Diğer Atıklardan Temizlenmesi’ projesi, Büyükçekmece Belediyesi’nin ‘Yeşil İş Yeri’ projesi, Çatalca Belediyesi’nin ‘Sıvı Gübre Desteği’ projesi, Esenler Belediyesi’nin ‘Atıksız Hayat - Atıksız Mutfak’ projesi, Ezine Belediyesi’nin ‘Güneş Enerjisi ile Temiz Çevre Temiz Ezine’ projesi, Gürsu Belediyesi’nin ‘Gürsu’da Sürdürülebilir Yeşil Bir Gelecek’ projesi, İnegöl Belediyesi’nin ‘Sürdürülebilir Hava Kalitesi Ölçüm Ağı’ projesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi’ ödül aldı.
KENTSEL TASARIM VE MİMARİ KATEGORİSİ
Kentsel Tasarım ve Mimarlık Kategorisinde Beşiktaş Belediyesi’nin ‘Aktif Yaşam Alanı Projesi’, Çayırova Belediyesi’nin ‘Çayırova Belediyesi Duyu ve Empati Parkı’ projesi, Gebze Belediyesi’nin ‘Yenikent Hizmet Kompleksi’ projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Çubuklu Silolar’ projesi, Kağıthane Belediyesi’nin ‘Yeşil Vadi’ projesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İzmit Yürüyüş Yolu Yeniden Düzenleme Yapım İşi’ projesi, Nilüfer Belediyesi’nin ‘Çok Fonksiyonlu Etkileşim Alanı: Nilüfer Pancar Deposu’ projesi ve Silivri Belediyesi’nin ‘Boğluca Yaşam Vadisi’ projesi ödül aldı.
KÜLTÜR SANAT KATEGORİSİ
Kültür Sanat Kategorisinde Küçükçekmece Belediyesi’nin ‘Küçükçekmece’nin Tarih, Doğa, Kültür ve Edebiyat Envanteri Kitapları’ projesi ve Üsküdar Belediyesi’nin ‘Klasik Pazar’ projesi ödül aldı.
ŞEHİR PLANLAMA VE ALTYAPI KATEGORİSİ
Şehir Planlama ve Altyapı Kategorisinde Bağcılar Belediyesi’nin ‘Akıllı Kent Platformu-Akıllı Belediye Yönetim Sistemi’ projesi, Ezine Belediyesi’nin ‘Sıvılaşma Haritası ve Riskli Alan Tespiti’ projesi, Fatih Belediyesi’nin ‘Tarihi Kara Surları Millet Bahçesi’ projesi, Karasu Belediyesi’nin ‘Kıyılar Halkındır Projesi’ ödül aldı.
SOSYAL HİZMETLER KATEGORİSİ
Sosyal Hizmetler Kategorisinde Beşiktaş Belediyesi’nin ‘Gerontomimari Hizmet Projesi’, Bilecik Belediyesi’nin ‘Cemal Süreya Bebek ve Çocuk Atölyesi’ projesi, Kadıköy Belediyesi’nin ‘Kadın Kaynakçılar Yetişiyor!’ projesi, Küçükçekmece Belediyesi’nin ‘Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi’ projesi, Orhangazi Belediyesi’nin ‘Orhangazi Sosyal Gelişim Merkezi’ projesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Pati İzi’ projesi, Sultanbeyli Belediyesi’nin ‘İyi Bir Başlangıç’ projesi, Ümraniye Belediyesi’nin ‘Aktif Yaş Al Projesi’ ödül aldı.
ULAŞIM VE HAREKETLİLİK KATEGORİSİ
Ulaşım ve Hareketlilik kategorisinde de Şişli Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Kaldırımlar Bizim’ isimli proje ödül aldı.
YEREL KALKINMA KATEGORİSİ
Yerel Kalkınma Kategorisinde Ataşehir Belediyesi’nin ‘Fintech Factory’ projesi, Avcılar Belediyesi’nin ‘Kadınlar İçin Yeni Bir Başlangıç: İstihdam ve Destek Programı’ projesi, Çanakkale Belediyesi’nin ‘Üreticiye Destek Projesi’, Çınarcık Belediyesi’nin ‘Üreten Kadın Pazarı’ projesi, Gürsu Belediyesi’nin ‘Genç Dijital Girişimcilik Akademisi’ projesi, Kadıköy Belediyesi’nin ‘Kadıköy Dükkan’ projesi, Kapaklı Belediyesi’nin ‘Kapaklı Mantar Üreten ve İşleyen Eller Projesi’, Kartal Belediyesi’nin ‘Kartal Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi (Makina Hangar)’ projesi, Osmaneli Belediyesi’nin ‘Kadıneli Osmaneli Yöresel Ürün Üretim Merkezi’ projesi, Sultanbeyli Belediyesi’nin ‘Sultanbeyli Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Geliştirme Merkezi’ projesi, Yıldırım Belediyesi’nin ‘Yıldırım Belediyesi Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’ projesi ödül aldı.
YÖNETİŞİM VE KATILIMCILIK KATEGORİSİ
Yönetişim ve Katılımcılık Kategorisinde Nilüfer Belediyesi’nin ‘Stratejik Planlama ile Sürdürülebilir Katılımcılık Yolculuğu: Birlikte Üret, Birlikte Yönet!’ projesi ve Yıldırım Belediyesi’nin ‘Yıldırım’ın Çevre Müfettişleri’ projesi ödül aldı.
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ KATEGORİSİ
10. Altın Karınca Ödülleri’nde jüri özel ödülünü de ‘Bütçem İstanbul’ projesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi aldı.
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU
Yorumlar
Yorum Yap