Gözden kaçırmayın
Peynir üretimi anlatıldıKırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Gıda İhtisaslaşma Çalışmaları kapsamında düzenlenen Hardaliye ve Fermente Ürün Üretimi Eğitimi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğr. Gör. Necdet Bikbay’ın anlatımıyla gerçekleştirildi.
20 KİŞİ KATILDI
Kırklareli Üniversitesi’nin BKOP_05 No’lu projesi kapsamında ücretsiz olarak sunulan eğitime, kontenjanla sınırlı 20 kişi katıldı. Eğitimde, başta yöresel bir lezzet olan hardaliye, boza, zeytin, turşu ve kefir gibi geleneksel fermente ürünlerin hazırlanışı hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Teorik bilgilendirme ve pratik uygulamalarla desteklenen program sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi. Katılımcılar, edindikleri bilgileri günlük yaşamda uygulamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, bu tür eğitimlerin devamını dilediklerini ifade ettiler.
Haber / Erdal AYDIN
Yorumlar
Yorum Yap