Gözden kaçırmayın

Milletvekili Hamşıoğlu: Yeterli, güvenli, sağlıklı beslenmek bir haktırMilletvekili Hamşıoğlu: Yeterli, güvenli, sağlıklı beslenmek bir haktır

Türkiye’nin sadece bir ekonomik krizle değil, aynı zamanda bir yönetim felaketiyle karşı karşıya olduğunu kaydeden Milletvekili Akalın, “Mevcut hükümetin plansız ve tutarsız politikaları, ülkeyi kaosa sürüklüyor. Geçim sıkıntısı yaşayan ailelerden yurt dışına göç etmek zorunda kalan genç beyinlere kadar geniş bir kesim bu krizden olumsuz etkileniyor. Bu politikaların sonucunda Türkiye, yatırımcılara güven veren bir ülke olmaktan çıktı ve giderek daha fazla korku salan bir ülkeye dönüştü. Kendi yarattığı ekonomik krizle boğuşan bir iktidarın, geçinemeyen vatandaşlarımıza, gençlerimize ve yatırımcıya güven vermesini beklemek hayal değil de nedir?” dedi.

“BU SENARYONUN SONU YOK”

Akalın, “İktidar, halkı yönetirken iki önemli stratejiyi kullandı: Umut verme ve korku aşılama. İktidar, ilk yıllarında halka umut vaat etti ancak yanlış politikalarla bu umutları tüketti. Bugün ise korku aşılayarak, iktidarını sürdürmeye çalışıyor. Bu senaryonun sonu yok. İktidarın bu stratejisi sürdürülebilir değil ve ülkeyi istikrarsızlığa sürüklüyor. Teklifin hazırlanma ve komisyon görüşme süreçleri son derece hızlı ve tartışılmadan ilerletildi. Bu süreç, demokratik bir yasa yapma sürecine uygun değil. Sivil toplum kuruluşları, uzmanlar ve ilgili kurumların görüşleri alınmadan hazırlanan teklif, eksik ve hatalı. Özellikle Türkiye Rekabet Kurumu gibi önemli paydaşların görüşleri alınmadı. Yasaların daha geniş bir katılım ve tartışma ortamında yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“ÇOK DAHA GÜÇLÜ YAPTIRIMLARIN GETİRİLMESİ GEREKİYOR”

Tüketici kredisi ve konut kredisi sözleşmeleriyle ilgili düzenlemelere de değinen Akalın, “Bu sözleşmelerin yazılı veya mesafeli olması gerekliliğini olumlu buluyorum ancak bu düzenlemeye uymayanlara yönelik yaptırımlar yetersiz. Özellikle elektronik dolandırıcılık ve sahtekarlıkların arttığı bir dönemde, tüketiciyi korumak adına çok daha güçlü yaptırımların getirilmesi gerekiyor” dedi. Milletvekili Mehmet Akalın, kanun teklifinde coğrafi işaretli ürünlerin desteklenmesi konusunda herhangi bir düzenleme yapılmamış olmasının yerli üreticiler için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Yerli üreticilerin desteklenmesi ve bu tür ürünlerin ticaretinin kolaylaştırılması gerektiğini ifade eden Akalın, hükümetin bu konuda adım atmamasının yerli üreticileri hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

Haber / İrem BANÇO