Gözden kaçırmayın

“Muhtarlarımızla güçlü mahalleler inşa etmeye devam edeceğiz”“Muhtarlarımızla güçlü mahalleler inşa etmeye devam edeceğiz”

Açılışa Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, üniversitenin üst düzey yöneticileri, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Rodoslava Kafedzhiyska ve öğrenciler katıldı. Serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baybora Temel, konuk sanatçılara ve açılışa katılanlara teşekkür etti. Bulgaristan Sofya Ulusal Sanat Akademisi Rektör Yardımcısı Prof. Velislav Kolev sanatın her iki ülke arasındaki yakınlaşmaya olan katkısından söz ederken, Bulgaristan eski Kültür Bakanı Prof. Velislav Minekov ise “Edirne’yi çok seviyorum. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

42 ESER YER ALIYOR

Serginin böylesine tarihi bir mekânda yapılmasının önemine değinen Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler ise, Sofya ile Edirne’nin tarihsel konumlarının sanata yansımasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sergiye, Sofya Tasarım ve Uygulamalı Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arsen Minkov, Eğitim, Proje ve Uluslararası İlişkiler Müdürü Svilena Çelebiyska ve Doç. Emil Baçiyski de katıldı. Sergide toplam 30 sanatçıya ait 42 adet eser yer alıyor.

Haber / Abdullah GÜMÜŞ