Gözden kaçırmayın

Bakanlıktan 81 İl Valiliğine genelgeBakanlıktan 81 İl Valiliğine genelge

Trakya Üniversitesi Rektörlük binası önünde düzenlenen etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Eylem Bayır ve Prof. Dr. Mustafa Tan, dekanlar, müdürler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

 

 

“BARIŞI, SEVGİYİ, DOSTLUĞU ANLATIN VE YAŞAYIN”

Üniversitelerin sadece laboratuvar ve derslerden ibaret olmadığını, gençlerin kişisel gelişimlerinde sosyal ve kültürel etkinliklere katılımının da önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler, “Bu topluluklarda edindiğiniz tecrübelerle bu aziz millete hizmet edeceğinize yürekten inanıyorum. Barışı, sevgiyi, dostluğu anlatın ve yaşayın” dedi. Öğrencilerin derslerdeki başarıları kadar sosyal yönlerinin de gelişiminin önemli olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de bu yöndeki gelişimlerinin ders yeterlilik değerlendirilmesine eklenmesinin gerekli olduğunu ifade etti.

“ÖĞRENCİLERLE BERABER OLMAK ÇOK DEĞERLİ”

Programda konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın ise öğrencilerle beraber olmanın değerli olduğunu belirterek, Edirne’de gençlerden oluşan bir meclis oluşturulmasını ve kararların alınmasında gençlerle iş birliği yapılmasını önerdi. Projelere valilik olarak destek verdiklerini belirten Edirne Valisi Yunus Sezer de toplulukların geliştirilmelerinin büyük önem taşıdığını belirterek bu doğrultuda Teknofest’te birçok başarı elde edildiğinden bahsetti. Açılışta ayrıca öğrenci etkinlikleri izlendi ve stantlar gezildi.

Haber / Erdal AYDIN