Gözden kaçırmayın

 ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’ adlı müzikli gösteri Çerkezköy’de sahnelendi ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’ adlı müzikli gösteri Çerkezköy’de sahnelendi

Etkinliğe katılan kız çocukları, dünya üzerinde söz hakkı olduklarını vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla dünya haritası üzerine boyalı elleriyle dokunarak, ‘Bu Dünya da Bende Varım’ mesajı verdi.

KIZ FİGÜRLERİ OLUŞTURDULAR

Etkinlik kapsamında ayrıca Geri Dönüşümlü Sanat Atölyesi düzenlendi. Çocuklar, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak, kendi tasarladıkları Kız figürlerini oluşturdular. Kız çocukları ve ebeveynlerinin de katıldığı müzikli dans ve ritim etkinliğinde diledikleri gibi dans edip eğlendiler. Program, yüz boyama aktivitesinin ardından balon dağıtımıyla sona erdi.

“YETER Mİ? YETMEZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyoruz. Kız çocuklarımızın geleceğini, eğitimle temellendiriyoruz. Göreve gelişimizin ilk altı ayında; Eğitim desteklerini tam üç katına çıkararak 2 milyon TL’ye yakın desteği çocuklarımıza ulaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılında yaklaşık 3 bin ihtiyaç sahibi öğrencimize kırtasiye desteği sunduk. 12. sınıfa giden 20 bin öğrencimize ulaşım desteği sağladık. Yeter mi? Yetmez! Daha fazlasını yapacağız. Kız çocuklarımıza gözümüz gibi bakacağız. Her zaman onların yanındayız” ifadelerini kullandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Haber / Buse AKIN