Gözden kaçırmayın

Akademik Kurul Toplantısı yapıldıAkademik Kurul Toplantısı yapıldı

Açılışa Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tekirdağ İl Yönetimi, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“TÜM MAHALLELERE EĞİTİM YATIRIMI YAPACAĞIZ”

Başkan Bozkurter, törende yaptığı konuşmada, Marmaraereğlisi’ndeki tüm mahallelere eğitim yatırımı yapacaklarına dair söz verdiklerini hatırlatarak, bu hedef doğrultusunda attıkları adımlardan gurur duyduğunu belirtti. Bozkurter, açılışı yapılan merkez hakkında şunları söyledi: "Söz vermiştik. Her mahallemizde çocuklarımıza ve gençlerimize yatırım yapacağız demiştik. Bugün bu yağmurlu günde burada toplanan kalabalığı görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyorum. Çocuklarımızı çağdaş, ilerici Atatürk Türkiye'sine hazırlamak için bu okul, son durak olacak. Velilerimiz pazara veya işe giderken çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir yer hazırladık. Bu merkeze emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum”

 

 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Başkan Bozkurter, açılışta Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anarken gözyaşlarını tutamadı. Saylan'ın Anadolu’daki yoksul çocuklara umut olduğunu hatırlatan Bozkurter, Saylan'ın isminin ilçede yaşayacak olmasından onur duyduğunu belirtti. Başkan Bozkurter, duygusal konuşmasının ardından Türkan Saylan’a ithafen Zülfü Livaneli’nin şu şiirini okudu: "Doğu’da bir köy gördüm dağların arasında, öyle mahzun, çaresiz, kalakalmış. Çıplak kavakları bile hüzünlü kalemler gibi kara saplanmış. Köyün ortasında bir okul ve tezek sobasıyla ısınmaya çalışan çocuklar. Bir bıcırık kız, yanında bir karamuk oğlan. Buz gibi elleri. Ama gözleri ahu, gözleri ceylan. Adın ne dedim kıza, dedi: Benim adım Türkan. Oğlan ekledi: Benimki de Saylan. Dedim; dayan yüreğim dayan. Madem ki bu çocuklar Türkan, madem ki bu çocuklar Saylan, gelecek onlarındır, gerisi yalan. Değişir bu düzen, döner bu devran"

 

 

“ANADOLU’DA BİRÇOK ÇOCUĞA UMUT OLDU”

Başkan Bozkurter, Türkan Saylan’ın eğitim aşkıyla Anadolu’daki birçok çocuğa umut olduğunu ve bugün açılan bu etüt merkezinin de aynı ruhla çocuklara hizmet edeceğine olan inancını dile getirdi. Konuşmasını, "Bu yuvadan çıkan çocuklarımızın ileride mühendis, doktor olarak ülkemize hizmet edeceklerinden eminim" sözleriyle tamamladı.

Haber / İrem BANÇO