Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Trakya’mızın en eski panayırı olan ve Pehlivanköy’de bu yıl 114'ncüsü düzenlenen geleneksel Pavli Panayırının açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

POMAK BAYRAMI OLARAK DA ANILIYOR

Sultan II. Abdülhamid'in fermanıyla 1910 yılında kurulan ve bugüne kadar devam ettirilen Pavli Panayırının açılış töreninde konuşan Kırklareli Valisi Birol Ekici, etkinliğin 114 yıldır sürdürülmesinin emek gerektirdiğini söyledi. Pavli Panayırı'nın yöre insanlarını en az Kırkpınar Yağlı Güreşleri kadar heyecanlandırdığını ifade eden Ekici, panayırın bölgede "Pomak Bayramı" olarak da anıldığını kaydetti.

EKİPLER GÖSTERİLER SUNDU

Vali Ekici, bir asırdan fazla süredir gerçekleştirilen panayırın uluslararası boyuta taşınması için gayret göstereceklerini, Balkanlar'daki diğer ülkelerin de panayıra dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. Programda yapılan konuşmaların ardından halk oyunları, bando ve mehteran takımları gösterilerini sundu.

AÇILIŞI YAPTILAR

Gösterilerin ardından, Vali Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Pehlivanköy Kaymakamı Fatma Ballı, Pehlivanköy Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör ve il protokolü ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Ekici ve il protokolü açılışın ardından panayırda kurulan sergi ve stantları gezerek, bereketli ve bol kazançlı bir panayır olması temennisinde bulundu.

Haber / İrem BANÇO