Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Geçen ay silahlı saldırıya uğrayan ve ardından 5 günlük yaşam savaşını kaybeden Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Can Ekiciler’i anarak sözlerine başlayan Yüceer, “Gencecik bir kardeşimizdi Ekiciler. Ölümün kendisi çok acı ama bu kaybımız gerçekten çok büyük. Fakat burada canımızı yakan bir başka konu daha var. Silahı çeken şahsın yaşı 16. Şiddetin yaşı, yaygınlığı, bireysel silahlanmanın artması, denetimsizlik… Maalesef güven içerisinde değiliz. İşte yaşadığımız bu olaylar bize bunu bir kez daha hissettiriyor. Süleymanpaşa Belediyemiz Mustafa’nın adını yaşatmak için caddelerde, sokaklarda, parklarda gereken adımları attı” dedi.

“AĞUSTOS AYINDA 33 KADIN KATLEDİLDİ”

Ağustos ayı içerisinde ülkemizde 33 kadının katledildiğini dile getiren Yüceer, “Kadınların en çok öldürüldüğü yer maalesef ki evleri. Hani söyleniyor ya, ‘O saatte orada ne işi vardı?’ diye ama bu kadınların hepsi o saatte kendi evlerindeymiş. Bu kadınlardan biri de hemşehrimiz Elif Yörük Dim. Eşi tarafından dövülerek, acımasızca katledildi. Allah rahmet eylesin. Adil yargılama yapılmayıp sanıklar, katiller caydırıcı ceza almadıkça önleyici tedbirler uygulanmadıkça ne yazık ki şiddet boyut değiştirerek artmaya devam ediyor. Tüm yurttaşlarımız için güven ve huzur içerisinde yaşayabileceği bir ülke yaratmak zorundayız. Bunun için kararlılıkla mücadele etmek zorundayız. Ama maalesef suçlar cezasız kaldıkça kötülük daha da cesurlaşıyor. İşte böyle bir kötülük Tekirdağ’ımızın evladı Milli Basketbolcu İlkan Karaman’ı aramızdan kopardı. Karaman, karşıdan karşıya geçmek isterken alkollü araba kullanan bir cani tarafından katledildi. Evladımıza ben bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

“KIRDILAR, YOK ETTİLER NARİN’İ”

Narin Güran cinayetine de değinen Candan Başkan, “8 yaşındaki evladımız Narin Günar, bu şiddet sarmalının belki de en iç yakan halkası oldu. Bu acıların ete kemiğe büründüğü, sembolleştiği bir acı oldu hepimiz için. Bu dünyada sadece 8 yıl yaşayabildi Narin. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. O yüzden kesin bir şey söylemek doğru olmayacak ama gördüklerimizden, takip ettiklerimizden apaçık ortadaki onu korumakla mükellef olanlar kıydı canına. Narin, kırılacak denli ince demek. Kırdılar, yok ettiler Narin’i. Onu yok eden karanlık, bir katilden elbette daha fazlası. Bir çocuğun cinayetini ağız birliği yaparak saklayan toplumsal düzeni, ben bir anne olarak kabul etmiyorum” dedi.

“BU DAVALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Malkara’da yaşanan olaya da değinen Yüceer, “Narin’imize içimiz yanarken bir korkunç olay da Tekirdağ’ımızda yaşandı. Bir ilçemizde 2 yaşında bir çocuğumuzun darp edildiğini, istismara uğradığını ve şu anda entübe edildiğini öğrendik. Bu ülkenin vicdanlı bir ferdi olarak, bir doktor, bir anne ve bu kentin şehr-i emini olarak, ben de bu olayın takipçisi olacağım. Büyükşehir bünyemizdeki avukat arkadaşlarımız bu davaların takipçisi olacak ve gereken desteği verecek. Biz toplum olarak bu acıları hak etmiyoruz” dedi.

“KIRTASİYE VE EĞİTİM DESTEKLERİMİZ DEVAM ETTİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yüceer, Tekirdağ’ın daha erişilebilir, ulaşılabilir ve güçlü bir şehir olması için kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek “Bu hafta pazartesi günü 2024-2025 eğitim-öğretim ders yılı için ziller çaldı. Tabi birçok sorun var eğitim ve öğretim başlarken. Bunların başında okul ve derslik eksikliği, yoksunluğu geliyor. İlimizde de maalesef bu konuda çok ciddi eksikliklerimiz var. Okula başlama maliyetleri gerçekten çok yüksek. Öğretmen açığı devam ediyor. Her türlü zorluğa rağmen yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize velilerimize ben başarılar ve sağlıklı bir dönem diliyorum. Bir toplum nasıl daha iyiye gider sorusunun cevabı, elbette eğitimden, elbette öğretimden geçiyor. Çocuklarımız bu ülkenin yarınları. Onların eğitimine yapılan her yatırımın geleceğe yapacağımız yatırım olduğunu biliyoruz. En büyük yatırım olduğunu biliyoruz. İşte biz de bu doğrultuda, yeni öğretim yılında çocuklarımızın, gençlerimizin ve velilerimizin hep yanında olacağımızı ifade ettik ve olduk. Bu doğrultuda çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi şartlarda eğitim-öğretim imkânı sunmak için ilimizde okullarımızdan gelen talepleri gidermeye çalışırken, öğrencilerimize kırtasiye ve eğitim desteklerimiz devam etti” diye konuştu.

“ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ”

Halk süt ve gıda desteğiyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Yüceer, “Protokol dâhilinde inşallah ilimizde bunu gerçekleştireceğiz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak. Bu eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın ulaşımda sorun yaşamaması, okullarına zamanında, güvenle gidebilmesi amacıyla ilçelerimizde toplu taşıma araç filomuza 16 yeni otobüs ekleyerek önemli bir sorunu ortadan kaldırdık. Bu süreçte özellikle ilçeler arasında çalışan hatlarımızda, özellikle hastaneye ve okullara erişim noktasında 4 adet 58 koltuklu otobüs alarak uzun mesafe yolculuklarda hem yolcularımızın konforunu hem de güvenliğini artırdık. Bunun ötesinde dediğim gibi, 12 adet de 8 metre otobüs alarak ulaşımdaki aksaklıkları bu süreçte giderdik. 12’nci sınıf öğrencilerine aylık 20 biniş desteği vereceğiz” dedi.

“AKILLI DURAK SAYIMIZI 15’E ÇIKARDIK”

Tekirdağ kart ve vizeleme ücretlerinde indirime gittiklerini, ayrıca  vizeleme  kolaylığı sağladıklarını söyleyen Yüceer, “Teknolojiyi kullanmak zorundayız. Tekirdağ akıllı bir kent olmak zorunda. Vatandaşlarımızın mobil uygulama ve TEKULAŞ’ın internet sitesi üzerinden de kart basım merkezine gitmeden, sıra beklemeden, hem de yüzde 50 indirimle kartlarını vizeleme imkanı sağladık. Tekirdağ genelinde akıllı durak uygulamalarımızı artırdık ve artırmaya da devam ediyoruz. Akıllı durak sayımızı 8’den 15’e çıkardık. Hızla duraklarımızı yenileyip bakımlarını yapıyoruz. Abonman kart uygulaması için UKOME genel kurulunda karar aldık.  Bununla ilgili çalışmalarımıza hızla başladık. Bu kapsamda öğrenci ücreti 13 liradan 11 liraya indirilecek. Özellikle Çorlu OSB ve Çorlu Garı, Ergene Raylı Sistem Hattı uygulamaları esas kesin projelerinin hazırlanmasına ait teknik şartname çalışmalarımızı hazırladık. İnşallah hep birlikte bunun temellerini attığımız bir dönem olacak. Tekirdağ’ımız gerçekten raylı sistemleriyle, ulaşım ağlarıyla daha erişilebilir, ulaşılabilir güçlü bir şehir olacak” şeklinde konuştu.

“GEZİCİ KENT LOKANTALARIMIZI HAYATA GEÇİRDİK”

Başkan Yüceer, Sabit Kent Lokantaları kurma noktasında da çalışmaların son aşamada olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet bize en çok eşitliği öğretti. Eşitlik yolunda, sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışımızla biz de çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamda Gezici Kent Lokantalarımızı hayata geçirdik. Bugün 50 TL gibi bir fiyata vatandaşlarımıza 4 çeşit, besleyici yemek hizmeti veriyoruz.  Kalıcı Kent Lokantalarımızın yerlerini tespit ettik. Aşevlerimizi kurarak inşallah önümüzdeki süreçte sabit Kent Lokantalarımızla halkımıza hizmet vermek istiyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımız artık son aşamada. Her ilçemizde sabit Kent Lokantaları açmak istiyoruz ama ilk etapta nüfusun yoğun, ekonomik olarak düşük bölgelerimizde vereceğiz bu hizmeti” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda halka direkt dokunan hizmetler gerçekleştireceklerini söyleyen Yüceer, “İl Sağlık Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde sağlık hizmetlerimizdeki hem personel hem de ambulans sayımızı 2 katına çıkardık. Bununla ilgili çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bir diğer sıkıntımız sahipsiz hayvanlarla ilgili. Geçtiğimiz haftalarda bununla ilgili bir düzenleme yapıldı. Ne yapsak kapasitelerimiz yetmiyor. Ama biz de gerek kısırlaştırma gerek bakımevlerimizin kapasitelerini artırma yoluna gidiyoruz. Mevcut bir bakımevimiz var. Bu noktada bakımevimizin ikinci etabını yapmak için kollarımızı sıvadık. Kapasitemizi Allah nasip ederse 3 katına çıkartacağız. Elbette bu yeterli değil. Kısırlaştırma, sahiplendirme çok önemli, çok anlamlı. İnşallah ilçe belediyelerimizle beraber bu çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi. Suyla ilgili de konuşan Yüceer, “Bir su çalıştayı da gerçekleştireceğiz. Buradan çıkan sonuçlara göre aksiyon alıp inşallah su sorunumuzun da üstesinden geleceğiz” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU