Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Soruşturmayı takip ettiklerini belirten Gürcün, “Bugün de bizzat Malkara Adliyesi’ne giderek soruşturma yürüten savcı ile görüşüp dosya hakkında önemli bilgileri aldık. Ve bunun kamuoyunun doğru bilgilenmesi ve ortadaki bilgi kilidinin kaldırılması amacıyla birtakım açıklamalar yapma gereği duyduk” dedi.

“ÇOCUĞUNU HASTANEYE GÖTÜRMÜYOR”

Gürcün, “Çocuğumuz 2 yaşında. Olayın oluş tarihi, travma geçirdiği tarih 5 Eylül. 5 Eylül’den 8 Eylül’e kadar geçen 3 günlük süre var. Bu 3 günlük süre zarfında çocuk hastaneye götürülmediği gibi ne yazık ki bugün de malumunuz tutuklanan annenin çocuğuyla ilgili durumu fark etmesine rağmen delilleri karartması ve gizlemesi söz konusu. Ve annenin dün de tutuklanmasının gerekçesi buydu. Çünkü anne çocuğun uğradığı cinsel istismar vakasına karşılık, bunu anlamasına rağmen elde ettiği delilleri ve bulguları adli makamlarla paylaşmayarak delilleri gizliyor. Ve akabinde de çocuğunu 2-3 gün boyunca hastaneye götürmeyerek bakım yükümlülüğüne, özen yükümlülüğüne aykırı davranıyor ve çocuğumuzun şu anki durumuna düşmesine sebebiyet veriyor maalesef” dedi.

SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

5 yaşındaki ablanın da olaydan sonra adli makamların kararıyla koruma altına alındığını kaydeden Gürcün, “İstismar sebebiyle gözaltına alınan 18 yaşından küçük suça sürüklenen 2 şüpheli tutuklandı. Akşam saatlerinin adliyeden ayrıldığımda 2 şüpheli daha ifade vermekteydi. Birinin ifadesi tamamlanmış diğerinin ifadesi de alınmak üzereydi. Dosya savcısından aldığımız son bilgi çocuğun sağlık durumunun stabil olduğu yolundaydı. Durumun ciddiyetini koruduğu paylaşıldı bizlerle” bilgisini verdi.

“CİNSEL İSTİSMARA UĞRADIĞI KESİNLEŞMİŞ DURUMDA”

Tekirdağ’da yaşanan bu vahim olayın kendilerini derinden üzdüğünü söyleyen Gürcün, “Tekirdağ Barosu olarak çocuğun haklarını, kadının haklarını, doğanın haklarını, yurttaşımızın her türlü hakkını korumak için mücadele ediyoruz. Biz de dünden beri bu olayın aydınlatılmasıyla ilgili özellikle çok titiz ve özverili bir çalışma yaptığına bugün şahit olduğumuz adli makamlarımızın, savcılığımızın emekleri için müteşekkiriz. Kendilerini kutluyoruz. Maddi gerçeğin ortaya çıkması için de çok ciddi bir emek tarif ettiklerine bugün yakından şahidi olduk. Ayrıntılı ifadeler alınıyor. Üstünkörü bir soruşturma yürütülmediğini gözlemledik. Bu ayrıntılı ifadeler sayesinde gerçekten çocuğumuza bunu yapanlar ortaya çıkartılmış ve sürecin devamı ve öncesiyle ilgili ayrıntılı takibat yürütülmekte. Kati raporlar dosya içine geldi. Olayın vahameti nedeniyle kurumlarımız hızlı bir şekilde reaksiyon aldılar ve rapor son haline getirilmiş. Kati rapor dosya içerisinde mevcut. Zaten tutuklama sebeplerinden bir tanesi de buydu. Ne yazık ki evladımızın cinsel istismara uğramış olduğu doktor raporları, adli tip raporlarıyla kesinleşmiş durumda” dedi.

“YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Çocukların güvenli bir ortamda büyümesi, her türlü istismardan korunması ve haklarının en güçlü şekilde savunulmasının, toplum olarak herkesin öncelikli sorumluluğu olduğunu kaydeden Baro Başkanı Avukat Egemen Gürcün, “Bu bağlamda, yaşanan olaya ilişkin tüm hukuki süreçlerin yakın takipçisi olacağımızı önemle belirtmek isteriz. Baromuz, çocuk haklarının korunması, çocuk istismarı ve ihmaliyle mücadelede her türlü hukuki desteği sağlamaya devam edecektir. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde gerekli her adımın atılmasını talep ediyor ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Çocuğumuzun en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, bir daha böyle acı olayların yaşanmamasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU