Gözden kaçırmayın

Thrakia’da Arkeolojik Kazı ve Yüzey AraştırmalarıThrakia’da Arkeolojik Kazı ve Yüzey Araştırmaları

İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, il genel meclis üyeleri ve köylülerin de katıldığı hasat etkinliğinde konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Çerezlik ayçiçeği ve kabak ekimini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“YAYGINLAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR”

 

Vali Sezer, Edirne Valiliği bünyesinde kurulan Edirne Yöresel markasıyla, kentin önemli lezzetlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki market raflarında tüketiciyle buluşturduklarını belirtti. Çerezlik ayçiçek ekiminin yeniden yaygınlaştırılması gerektiğini kaydeden Sezer, “Edirne Yöresel şu anda Türkiye'de en hızlı büyüyen yöresel. Bu sene de şu ana kadar 7 ay geçti ve 10 milyona yakın cirosu oldu. Şu anda bütün Türkiye genelindeki Tarım Kredilerle başladık, Migroslar, Happy Center'lar ve yerel marketlerle anlaşma yapıyoruz. Buradaki amacımız da sözleşmeli çiftçi modeli. Sözleşme yaptık, ektirdik, diğerleriyle de sözleşme yaptık, ektirdik. Seneye Mahmutbey kuru fasulyesini ektirdik, Siğili bamyasının ekimini yaptırdık. Yer fıstığımız şu anda tüm Türkiye'deki Tarım Kredi marketlerinde var. Yine çeltiğimiz İpsala markasıyla tüm marketlere giriyor” diye konuştu.

 

“STANDART ÇALIŞMALARINI BİTİRDİK”

 

Vali Sezer, Edirne’yi Türkiye'de ve dünyada her yerde tarım alanında tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Meriç fıstığının yanına ‘Kara Duman’ ayçiçeğini ve ‘Hanım Tırnağı’ kabak çekirdeğini eklediklerini söyleyen Sezer, “Şimdilik paketleme gibi standart çalışmalarını bitirdik. Üretimimiz az ama inşallah raflara girecek. Önümüzdeki yıl için şimdiden üreticilerimizle sözleşmeler yapacağız. Yüzlerce dönüm alanı inşallah ektireceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU