Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Ancak bugün geldiğimiz noktada ülkemizin en sorunlu alanlarından birinin eğitim olduğunu kaydeden Milletvekili Nurten Yontar, “Türkiye’de iktidarın uyguladığı yanlış eğitim politikaları yüzünden her alanda olduğu gibi eğitim alanında da öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz hatalı ve sürekli değişen sistem yüzünden adeta bir denek gibi kullanılmakta, gençlerimizin geleceğiyle oynanmakta, ailelerin ve öğrencilerin daha iyi bir gelecek hayali AK Parti tarafından yaratılan torpil düzeni eliyle yok edilmektedir” dedi.

“HEM ÖĞRETMENLERİMİZE HEM DE ÇOCUKLARA HAKSIZLIK”

Milletvekili Yontar, “Eğitim sistemini sorunlar yumağına dönüştüren AK Parti iktidarı, bu sorunları çözmek yerine eğitimi siyasallaştırma gayreti içerisine girmiştir. Geçtiğimiz günlerde TBMM'ye getirilen "Öğretmenlik Meslek Kanunu" bunun en somut örneğidir. 23 yıllık AK Parti iktidarında 8 kez Millî Eğitim Bakanı, 16 kez eğitim sistemi değişmiş olup bu değişimlerin 17.'si ise Öğretmenlik Meslek Kanunu olmuştur. Kanun teklifinin görüşmeleri tamamlanamamış ve ekim ayına ertelenmiştir. Bu çerçevede kamuoyunun beklentisi ise kanun teklifinin tamamen rafa kaldırılmasıdır. Oysaki AK Parti iktidarının yapması gereken, açlık sınırı altında yaşayan ve ek iş yapmak zorunda kalan bir öğretmenin sağlıklı bir eğitimi nasıl verebileceğini irdelemektir. Kirasını ödemekte zorlanan öğretmenlerimizin çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamalarını beklemek hem öğretmenlerimize hem de çocuklarımıza haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

“456’YA DÜŞTÜ”

2018 yılında gerçekleştirilen PISA sınavlarında 466 olan ortalama okuma becerileri puanının 2022 yılında 456'ya düştüğünü, PISA 2022 uygulamasının, 37'si OECD üyesi olmak üzere toplam 81 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Yontar, “Buna göre ülkemiz, matematik alanında 37 OECD ülkesi arasında 32. sırada, fen alanında 29. sırada, okuma becerilerinde ise 30. sırada yer almıştır. Bu sonuçlar, “ÇEDES" diye anlamsız bir proje sunanların, “dindar nesil" yaratacağız diye yola çıkanların ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu dayatanların eseridir. Yapılması gereken eğitim sistemini ideolojik saiklerle şekillendirme çabasından vazgeçmek, eğitimle ilgili uluslararası sınav ve sıralamalarda ülkemizi üst sıralara taşıyacak bir eğitim politikasını hayata geçirebilmektir. Tüm bu olumsuzluklarla mücadele etmek zorunda kalan öğrencilerimize, değerli ailelerine ve fedakâr öğretmenlerimize başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU