Gözden kaçırmayın

“Tekirdağ Barosu olarak bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz”“Tekirdağ Barosu olarak bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz”

Tebliğle deniz ve iç sularda küçük ölçekli balıkçılığın av, avcılık ve sosyoekonomik verilerin toplanması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine gelecek yıl ve 2026'da verilecek desteklere ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

EN YÜKSEK 12 BİN TL OLARAK BELİRLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Buna göre, denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve iç sulardaki balıkçı teknelerinin dahil olduğu desteklemede, tekne boylarına göre birim destekleme tutarları 2024 yılına kıyasla yüzde 43 ile yüzde 100 arasında yükseltildi. Bu kapsamda, birim destekleme tutarları gelecek yıl en düşük 5 bin lira, en yüksek 12 bin lira olacak şekilde belirlendi” denildi.

KADIN BALIKÇILARA DAHA FAZLA DESTEK VERİLECEK

Açıklamada “Ayrıca, kadın balıkçılara pozitif ayrım yapıldı. Bu kapsamda söz konusu destekler, kadın balıkçılara yüzde 35 daha fazla olacak şekilde, en düşük 6 bin 700 lira, en yüksek 16 bin 200 lira şeklinde ödenecek. Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçıların, Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruları yakından takip etmeleri önem taşıyor” denildi.

Haber / Şaban KARDEŞ