Gözden kaçırmayın

“Tekirdağ Barosu olarak bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz”“Tekirdağ Barosu olarak bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz”

Erdal Zengin, Enver Bayram, Orhan Yazıcı, Beytullah Coşkun, Adem İçli ve Nihat Turan’ın katılmadığı toplantıda ilk olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Gazi Osman Paşa Mahallesi 1445 Ada 13 parsel ile çevresindeki ‘Tescil Dışı Alana’ ilişkin uygulama imar planı değişikliği askı itirazı hakkındaki yazısına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. İtiraz, komisyonun tavsiye kararı doğrultusunda oy birliğiyle reddedildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2024 yılı için 490 milyon TL’lik ek bütçe yapılması hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’nu tavsiye kararı doğrultusunda AK Parti ve MHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

“İNCELEMEK İÇİN YETERLİ FIRSATIMIZ OLMADI”

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün Çerkezköy Belediyesi 2025-2029 Stratejik Plan hakkındaki yazısına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon raporunun okunmasının ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ali Çolak, “Stratejik Planı incelemek için yeterli fırsatımız olmadı. 5 yılda yapmayı vadettiğiniz işleri 2 günde bizim incelememizi istediniz” dedi.

 

“TRAFİKLE İLGİLİ GEREKLİ ÖZENİN GÖSTERİLMEDİĞİNİ GÖRDÜK”

 

Çolak, “Stratejik planda, Çerkezköy’ün en önemli ve ivedilikle tedbir alınması gereken sorunlarından biri olan trafikle ilgili gerekli özenin gösterilmediğini gördük. Mevcut yollara alternatif yollar oluşturulmadığını gördük. BSH kavşağında kangren haline gelen trafik yoğunluğuyla ilgili tedbirlerin yeterince alınmadığını gördük. Vadedilen dalcık projesinin stratejik plana konulmadığını gördük” dedi. Otoparklarla ilgili de konuşan Ali Çolak, “5’inciyılın sonunda toplam 250 araçlık otoparkın Çerkezköy’e yetmeyeceğini görüyoruz. Mevcut 80 araçlık kapalı otoparka 130 araç kapasiteli otopark ilave edilerek 5 yılın sonunda 210 araçlık kapalı otoparkın Çerkezköy’e yetmeyeceğini gördük. Çerkezköy’ün yıllık nüfus artışının ortalama 6,5-7’lerde olduğunu düşünürsek 5’inci yılın sonunda bunun 2-3 katı, belki de daha fazla kapalı ve açık otoparka ihtiyacımız olduğunu, dalcıkların, yoncaların, mevcut yollara ilave alternatif yolların ivedilikle açılması gerektiğini gördük. Çok ciddi bir trafik sorunu var. Vaatleriniz arasında bulunan kültür merkezi, otogar, kentpark yaya köprüsü projesi için herhangi bir atıfta bulunulmamış. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik asansör vaatleri vardı, bunlarla ilgili herhangi bir temasta bulunulmamış. Aşevi, Sosyal Yardımlaşma Merkezi Projesi’nin tamamen rafa kaldırıldığını gördük. Pınarça Dere Islahı Projesi ile ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığını gördük. Katlı otoparklardan eser olmadığını gördük. Vaatleriniz arasında bulunan ve seçim çalışmaları esnasında projesinin bile hazır olduğunu iddia ettiğiniz Ambardere Düğün Salonu’nun ancak 3’üncü yılınızın sonunda devreye girebileceğini gördük. Bağlık Düğün Salonu, Kızılpınar Düğün Salonu belki 5’inci yılın sonunda devreye girecek. Bunların projelerinin hazırlanıp ivedilikle yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

“STRATEJİK PLANDA AÇIK BİR ŞEKİLDE İFADE EDİLMİŞTİR”

 

Ali Çolak’ın sözlerine cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Trafikle ilgili gereken özeni göremedik, Altıyol Kavşağıyla ilgili dalcık yok diye ifade ettiniz. Çerkezköy’de büyükşehirin de sorumluluk alanları var. Biz de Büyükşehir Stratejik Planı takip ediyoruz. Umut ediyorum o stratejik planda bunu görme mücadelesi vereceğiz, göremezsek yaptırma mücadelesi vereceğiz. Otopark yine keza büyükşehir belediyesindedir ancak Çerkezköy Belediyesi de bu dönem içerisinde kendi sorumluluk sahalarıyla ilgili tasarruf alacaktır. Bu, stratejik plan içerisinde geçmiştir. Güveniş Caddesi’nde bulunan alanın plan düzenlemesi çalışmalarına başladık. Amfi Tiyatro’nun yıkımından sonra orada bir alan oluşturacağız. Şelale Park’ta bir mekanik düzenleme hedefi var. Bunlar yok satılmamıştır. Planlamalar zaten seçim beyannamesinde ve seçim beyannamesinin kayda geçtiği stratejik planda açık bir şekilde ifade edilmiştir” dedi. 

 

GÜMRÜK ÜSTÜ SON 20 YILIN SORUNU

 

Alternatif yollarla ilgili eleştirilere de cevap veren Akay “Çerkezköy’ün halihazır imar planı bellidir. Bu imar planında Çerkezköy’e alternatif yolların yapılma ihtiyacı bulunan alanlar da bellidir. Bunun başında gümrük üstü ve Turgut Özal Bulvarı gelmektedir. Halihazırda var olan ve bizim açmadığımız bir yol yoktur. Son 20 yılın sorunudur gümrük üstü. Onun dışında bir alternatif yol var diyorsanız onu daha net ifade etmeliydiniz. Şu anda Çerkezköy’ün en çok ihtiyacının bulunduğu alan gümrük üstüdür. Onunla ilgili de 18 düzenlemesi gerçekleşiyor. İnşallah o bittikten sonra da o yollar açılarak Hikmet Uğraş Caddesi’nin yükünü, Cengiz Topel Caddesi’nin yükünü Turgut Özal Bulvarı’na doğru aktarma mücadelesi içerisinde olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“2016 YILINDAN İTİBARENYENİDEN SORUN HALİNE GELMEYE BAŞLADI”

 

Pınarça Deresi’nin ıslahının 2013 yılında yapıldığını söyleyen Akay, “Pınarça Deresi 2016 yılından itibaren maalesef yeniden bir sorun haline gelmeye başladı. 2013 yılında eksik yapılmasından, daha doğrusu zemindeki betonun doğru atılmamasından dolayı sürekli içerisinde otların bittiği, zemin betonun ortadan kalktığı bir sorunu yaşıyoruz. Dere ıslahının ben de biran evvel yapılmasını istiyorum. 2014 yılında göreve geldiğimden beri Devlet Su İşleri’nin Çorlu Suyunu ıslah etmesi konusunu gündeme getirdik. Şu anda hızlı tren vesilesiyle DSİ ıslah sürecine başladı” dedi.

 

“TAKİPLERİMİZ DEVAM EDECEK”

 

Devamında Pınarça Deresi’nin büyükşehir tarafından ıslah edilmesiyle ilgili takiplerinin devam edeceğini söyleyen Akay, “Biz önümüzdeki 4 buçuk yılın hedefini ortaya koyduk” dedi.

 

“BU KONU ZATEN GÜNDEMİMİZDE”

 

Küçük Sanayi Sitesi’nin taşınmasıyla ilgili de konuşan Başkan Akay “Bu konu zaten gündemimizde. Hedefimiz, amacımız küçük sanayi sitesinde ve apartman altlarında faaliyet gösteren 900’e yakın esnafımızla işbirliği içerisinde bunu yapmak. Belediyenin bu konu içerisinde var olma sebebi küçük sanayi sitesindeki ve apartman altlarındaki esnafımızı oraya taşımak” dedi. BSH Kavşağıyla ilgili de konuşan Akay, hızlı tren ile birlikte mevcut hattın da yukarıya alınacağını ve hemzemin geçidin ortadan kalkacağını dile getirdi.

 

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Stratejik Planın oy çokluğu ile kabule dilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün uygulama imar planı muhtelif plan notları değişikliği hakkındaki yazısı görüşülerek çalışmaların devam edilmesi yönünde oy birliğiyle karar alındı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kızılpınar-Atatürk Mahallesi uygulama imar plan değişikliği hakkındaki yazısı ve imar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Veliköy Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu hakkındaki yazıları Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

 

24 AY SÜRE İLE ARAÇ KİRALAMA İHALESİ KABUL EDİLDİ

 

Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün belediyenin tüm hizmetlerinde ihale ile 24 ay süre ile iş makinası kiralama işi için ihaleye çıkılması hakkındaki talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün kamu yatırımı kararı alınması konulu yazısı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

SATIŞI OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Kızılpınar Mahallesi 476 ada 1 parsel konulu yazısı İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edilirken, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Kapaklı Karaağaç Mahallesi 622 ada 2 parsel konulu mahkeme kararı yazısı da görüşüldü. Mahkeme kararı doğrultusunda satışın yapılması AK Parti ve MHP grubunun çekimser oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 1 EKİM’DE YAPILACAK

 

Toplantının son gündem maddesinde de belediye hisselerinin satışına ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 758 ada 20 parselde bulunan 39 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 298 ada 6 parselde bulunan 1 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 786ada 13 parselde bulunan 13,45 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 842 ada 2 parselde bulunan 199,04 metrekarelik belediye hissesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1279 ada 2 parselde bulunan 274,67 metrekarelik belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 568 ada 4 parselde bulunan 143,40 metrekarelik belediye hissesi ve Kızılpınar Mahallesi 277 ada 3 parselde bulunan 137 metrekarelik belediye hissesinin satışı, komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Ekim ayı Meclis toplantısı 1 Ekim Salı günü saat 15.00’te yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU