Gözden kaçırmayın

“Tekirdağ Barosu olarak bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz”“Tekirdağ Barosu olarak bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz”

Yılın en yoğun aylarının Haziran, Temmuz ve Ağustos olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yüceer, “Haziran ayında bin 791, Temmuz ayında bin 891 ve Ağustos ayında ise bin 875 olaya etkin bir şekilde müdahale edildi. 2024 yılı boyunca en fazla karşılaşılan vaka, anız yangını oldu. Bu süreçte toplam 2 bin 555 anız yangını meydana geldi” dedi.

 

2 BİN 310 HAYVAN KURTARMA OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, anız yangınlarının yanı sıra, çöp yangınları, trafo yangınları ve hayvan kurtarma operasyonları gibi çeşitli acil durumlara da müdahale ettiğini kaydeden Yüceer, “Ayrıca, baca ve çatı yangınları, trafik kazaları ve işyeri yangınları gibi olaylar da ekiplerimiz müdahale etti. Özellikle, 2024 yılının başından bu yana toplam 2 bin 310 hayvan kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Ekipler, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumanın yanı sıra, sokaklarda zor durumda kalan hayvanların da yardımına koştu” diye konuştu.

 

 

124 FABRİKA YANGININA MÜDAHALE ETTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin 2024 yılı boyunca bölgedeki 124 fabrika yangınına müdahale ettiğini kaydeden Yüceer, “Yılın ilk beş ayında 62 fabrika yangınıyla karşılaşan itfaiye ekipleri, son üç ayda da aynı sayıda fabrika yangınını hızlı ve etkin bir şekilde kontrol altına alarak bölge sanayisinin güvenliğini sağladı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin özverili ve profesyonel çalışmaları, Tekirdağ'da güvenlik ve huzuru sağlamak adına büyük bir önem taşıyor” dedi.

 

Haber / Abdullah GÜMÜŞ