Gözden kaçırmayın

“Tekirdağ Barosu olarak bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz”“Tekirdağ Barosu olarak bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz”

Enver Bayram, Beytullah Coşkun ve Nihat Turan’ın katılmadığı toplantıda açılış ve yoklamanın ardından ek gündem maddeleri okundu. Mühür yenilenmesi ile ilgili ek gündem maddesi be Personel A.Ş.’nin 16 Eylül yapacağı olağanüstü genel kurula katılıp gündem maddelerini oylamak üzere Belediye Başkanı Vahap Akay’ın vekil tayin edilmesine ilişkin 2 ek gündem maddesinin gündeme alınmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 758 ada 20 parselde bulunan 39 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 298 ada 6 parselde bulunan 1 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 786ada 13 parselde bulunan 13,45 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 842 ada 2 parselde bulunan 199,04 metrekarelik belediye hissesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1279 ada 2 parselde bulunan 274,67 metrekarelik belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 568 ada 4 parselde bulunan 143,40 metrekarelik belediye hissesi ve Kızılpınar Mahallesi 277 ada 3 parselde bulunan 137 metrekarelik belediye hissesinin satışına ilişkin ek gündem  maddesi de oy birliği ile gündeme alındı.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantının ilk gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Gazi Osman Paşa Mahallesi 1445 Ada 13 parsel ile çevresindeki Tescil dışı Alana İlişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askı itirazı konulu yazı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün III sayılı Cetvelde Dolu Kadro Derece Değişikliği (Memur) 6 adet kadroda Derece değişikliği yapılmasına ilişkin yazısının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Ek Bütçe hakkındaki yazısı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

MÜDÜRLÜKLERDEN GELEN YAZILAR GÖRÜŞÜLDÜ

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretinin tespitine ait yazının oy birliği ile kabul edildiği toplantı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün Çerkezköy Belediyesi 2025-2029 Stratejik Plan hakkındaki yazısının görüşülmesi ile devam etti. İlgili yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Uygulama İmar Planı Muhtelif Plan Notları Değişikliği, Kızılpınar-Atatürk Mahallesi Uygulama İmar Plan Değişikliği ve Veliköy Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu hakkındaki yazıları da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.  

 

KARDEŞ BELEDİYE KARARI MECLİSTEN GEÇTİ

 

Özel Kalem Müdürlüğü’nün Ahmetbey Belediyesi ile Kardeş Kent olunmasına ve protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesine ilişkin yazısının görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün iş Makinası Kiralama İşi hakkındaki yazısı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

 

 

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün Kamu Yatırımı Kararı alınması konulu yazısı ve Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Kızılpınar Mahallesi 476 ada 1 parsel konulu yazısının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantının 13’üncü gündem maddesinde görüşülen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Kapaklı Karaağaç Mahallesi 622 ada 2 parsel konulu yazısı da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

“YENİ AÇTIĞIMIZ KAPIYI GÜVENLİKTE TUTMAMIZ LAZIM”

 

Resmi mühür ile ilgili müzekkerenin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Personel A.Ş.’nin 16 Eylül’de özel güvenlik çalıştırılması ile ilgili yapacağı olağanüstü genel kurulda gündem maddelerini oylamak üzere Belediye Başkanı Vahap Akay’ın vekil tayin edilmesi talebi görüşüldü. Kent Ormanı’nda yaklaşık 12 güvenlik görevlisinin çalıştığını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “2’nci etabı açacağız. Yeni kapı açtığımız zaman oraya güvenlik görevlisi alma ihtiyacı doğuyor. Şu anda gölet çok ciddi bir rağbet görüyor. Gölet tarafına doğru insanlar telleri yırta yırta girmeye başladı. Burada artık bir yol açmamız lazım dedik. Orada bir otopark alanımız vardı, otoparkı yaptık. Yusuf Şenel Ortaokulu tarafından geldiğiniz zaman gölün en sonu gölete iniyor. Oraya bir otopark alanı yaptık. İlave güvenlik görevlisi alma ihtiyacımız doğacak çok istemesek de. Her yeni açtığımız kapıyı güvenlikte tutmamız lazım” dedi.

“AİLELERİ İÇERİDE TUTMAMIZ LAZIM”

Önümüzdeki planda Kozapark ve Doğaşehir’in arkasındaki diğer tarafa da bir yatırım yapılacağını dile getiren Başkan Akay, “Oralar da o alanla bütünleşecek. 580 dönüm ilave alan. 170 dönümlük C tipi mesire alanı var. Toplam 700 dönümlük bir alan. Şu anda sadece kent ormanında sanıyorum güvenlik sayımız 12 kadar. C tipi mesire alanında da 4 arkadaşımız var. Alan büyüdükçe ilave alacak duruma gelebiliyoruz. Özel güvenliğin daha müdahale edebilme yetisi var. Bizim koyduğumuz özel güvenlik olmayan çalışanlarımızın böyle bir yetkisi yok. C tipi mesire alanı ateşli mangal yakılabilir bir alan. Diğer tarafta böyle bir durum yok. Orayı kent ormanı vasfında kiraladık, ateşli piknik yapma şansı yok. Daha büyük sorunlar yaşadık. Göleti yaptığımızda vatandaşlar gölete girmeye başladı. Durdurmaya çalışıyoruz, müdahale etmeye çalışıyoruz. Çim yaptığımız alanlarda vatandaş halı sererek oturduğunda çimler zarar görüyor. Zaman zaman gençlerin yoğun bir araya geldiği, ailelerin çoğunlukla kullandığı bir alan. Ama bir şekilde müdahale edebilecek görsel olarak da yetki olarak da böyle arkadaşları çalıştırmak durumunda kaldık. Zaman zaman da zabıta ile işbirliği içerisinde bu müdahaleleri yapacaklar. Aileleri içeride tutmamız lazım. İçeride aileyi tutamadığımız her alan kontrolsüz bir alan haline geliyor” dedi.

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Akay’ın konuşmasının ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde de belediye hisselerinin satışı talebi görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 758 ada 20 parselde bulunan 39 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 298 ada 6 parselde bulunan 1 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 786ada 13 parselde bulunan 13,45 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 842 ada 2 parselde bulunan 199,04 metrekarelik belediye hissesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1279 ada 2 parselde bulunan 274,67 metrekarelik belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 568 ada 4 parselde bulunan 143,40 metrekarelik belediye hissesi ve Kızılpınar Mahallesi 277 ada 3 parselde bulunan 137 metrekarelik belediye hissesinin satışına ilişkin gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLECEK

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi, 5 Eylül Perşembe günü saat .’de yeniden toplanarak komisyon raporlarını görüşecek.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU