Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, Çerkezköy’ün sadece Tekirdağ ve Trakya için değil Marmara bölgesi için önemli bir fonksiyon ihtiva ettiğini belirtti. İstanbul ve batı sınırı arasında köprü vazifesinin Çerkezköy’e önemli bir sanayi bölgesi olma hüviyeti kazandırdığını, bunun da hızlı bir nüfus artışına döndüğünü dile getiren Yılmaz, “Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı 2023 yılını 20 bin yeni soruşturma evrakı kaydederek tamamlamıştır. Sayının bu yıl daha da artması beklentilerimiz dahilindedir. Bu sayı birçok il merkezinden daha fazladır. Bu durumu fark eden Adalet Bakanlığımız ve Hakimler Savcılar Kurulumuz 2024 yılı itibariyle Çerkezköy’de Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonluğu Başkanlığı kurmuştur. Beraberinde ise Çerkezköy İnfaz Hakimliği de kurulmuş, bugün itibariyle faaliyete geçmiştir. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

BAZI BİRİMLER TAŞINDI

 

Yeni kararla birlikte Çerkezköy Adliyesi’nin yargı çevresi olarak Kapaklı ile birlikte mülakatı Saray ilçesini de alarak yarım milyonu aşan bir nüfusa hitap eder hale geldiğini kaydeden Yılmaz, adliye binasının bu yoğunluğu taşıyamaması dolayısıyla artan ihtiyaçlara cevap verebilmek adına adliyenin bazı birimlerinin, arşivlerinin eski tapu müdürlüğünün eski hizmet yerine taşındığını, mevcut binada da tadilat çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

 

 

“YENİ ADLİ YIL HAYIRLI OLSUN”

 

Çerkezköy Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Burak Dinç de “2024 yılı ana kararnamesi ile birlikte Çerkezköy Adliyemizde Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyon Başkanlığı da kuruldu. Bu sebeple de heyecanlı ve mutluyuz. İnşallah bize verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz” diyerek yeni adli yılın hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

“TALEBİMİZ, TOPYEKÛN ADALETTİR”

 

Tekirdağ Barosu Çerkezköy Temsilcisi Mustafa Teymur ise “Hukuk, adalete yönelmiş bir toplumsal yaşama düzenidir; dolayısıyla talebimiz, topyekûn adalettir. Bunu sağlamanın ödülü ise toplumda adalete olan güven duygusunun artması, yurttaşlık bilincinin yerleşmesi, suçun azalması, toplumsal barışın ve refahın yükselmesidir. Adaletin sağlanması için adil yargılanma, adil yargılanma içinse bağımsız yargı ve etkili kullanılabilecek bir savunma hakkı şarttır. Savunma ayağı eksik veya güçsüz bırakılarak adalet tesis edilemez” dedi.

 

 

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ, İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Savunma hakkının temsilcisi olan avukatlık mesleğinin sorunları çözülmeden yurttaşların adalet talebine karşılık verebilmenin mümkün olmadığını dile getiren Teymur, “Yargı sistemimizin sorunları karşısında, yeni adli yılda da, yurttaşların adil yargılanma hakkının bir parçası olarak mesleğimizin sorunlarının çözümü için mücadele ederken, adalete yönelmiş toplumsal yaşama düzeni olarak hukuku, hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini savunmaya devam edeceğiz” dedi. Törene Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, Çerkezköy Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Burak Dinç, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammet Süleyman Rüzgar, Çerkezköy Baro Temsilcisi Mustafa Teymur, hakim ve savcılar, adliye personeli katıldı.

 

Haber / İrem BANÇO