Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Çerkezköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gündüz düzenlenen programların ardından akşam saat 20.30’da düzenlenen Fener Alayı ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Çerkezköylüler, ellerinde meşaleler ve bayraklarla Kent Park’a doğru Büyük Zafer Yürüyüşü’nü yaptılar. Fener Alayı’na Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, Belediye Meclis Üyeleri ve on binlerce vatandaş katıldı.

 

 

“SAYGI, MİNNET, ŞÜKRAN VE RAHMETLE ANIYORUZ”

Fener alayının ardından Kentpark Duman konseri düzenlendi. Konser öncesi Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahneye çıkarak vatandaşları uyuşturucunun zararları konusunda bilgilendirdi. Polis ekipleri, “30 Ağustos Zafer Bayramının 102’nci yıldönümünde başta kahraman şanlı Türk ordusunun başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere büyük Türk milletinin bağımsızlığı ve onuru için, vatanı uğruna canlarını feda eden ilk şehidimizden günümüze kadar olan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 

“HAYIR DİYEBİLMEYİ ÖĞRENİN”

 

Gençlere de seslenen ekipler, “Hiçbir anne baba çocuğunun kötülüğünü istemez, madde bağımlılığını çocuğuna yakıştırmaz. Sizi kötüye yönlendirebilecek hiçbir sosyal çevrede bulunmayın. Sizi yıpratacak her ne durum içerisinde olursanız olun karşınızdakine ya da karşınızdakilere hayır diyebilmeyi öğrenin. Hayır diyebilme yetisi sizlere gerçek arkadaşlarınızın kimler olduğunu gösterecektir” dedi.

 

“ASİL KANLARINIZI UYUŞTURUCU MADDE İLE KİRLETMEYİNİZ”

 

UYUMA’nın (Uyuşturucuyla Mücadele Uygulaması) tanıtımını da yapan ekipler, “Bu uygulamayı lütfen akıllı cep telefonlarınıza indirin. Bu sayede karşılaşmış olduğunuz uyuşturucu olaylarını rahatlıkla bizlere bildirebilirsiniz. Sevgili gençler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe Hitabesi’nde ‘muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ sözü en büyük dayanağımızdır. Lütfen asil kanlarınızı uyuşturucu madde ile kirletmeyiniz. Bağımlılığınız uyuşturucuya değil ailenize, sevdiklerinize ve vatanımıza olsun” diye konuştu.

 

 

 

 

CESUR, KARARLI BİR BÜYÜK DEVRİMCİNİN HİKAYESİDİR 30 AĞUSTOS”

 

Fener Alayı’nın Kentpark’a varmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra sahneye çıkarak bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bir ağustos gecesi ay hilal gibi yanıp bir yanıp bir sönüyordu. Bir ağustos gecesi hiç kimse ne olacağını, nereye varacağını bilmeden yeni bir sabaha uyanıyordu. Sisli bir ağustos sabahı, herkes hepimize yetecek küçücük bir kıvılcımı bekliyordu. Çorak bir ovada, bozkırın derinlerinde, betondan fışkıran sapsarı çiçekler açan, her şeye meydan okuyan ayçiçekleri gibi bir büyük umuda, bin bir zorlukla göğüs gerenlerin, büyük bir umuda inatla, ısrarla, gayretle tutunanların, bir büyük umudu her şeye rağmen pes etmeden geleceğe taşıyanların, 4 yıllık bir mücadeleyi zafere ulaştırmaya çabalayanların, olmazı oldurmaya çalışanların, imkansızı yok sayanların, kocaman yürekleriyle en önde koşanların hikayesi. Bir devrin battığı yerde yepyeni bir devri sil baştan yazan kahramanların hikayesi. Özgürlük ve bağımsızlık için, yeniden kavuşabilmek için sevdikleriyle vedalaşanların, geri dönmeyi düşünmeden ölüme koşanların hazin hikayesi. Bir neslin varlığı için koskoca bir neslin yok oluşunu görenlerin hikayesi. İnebolu’dan Ankara’ya kilometrelerce sırtlarında cephane taşıyanların, kağnı ile yol almaya çalışanların, dünyanın en genç ordusunun kadını erkeğiyle birbirine inanarak milletini peşine takan dünyanın en cesur komutanının cephenin en önünde yürüdüğü bir muazzam eserin hikayesidir 30 Ağustos. ‘Varımız yoğumuz bundan ibaret, yapmayalım’ diyenlere ‘o zaman kesin sonucu bununla almak zorundayız’ diyebilen yeri geldiğinde tarihe ve millere karşı ‘sorumluluk benimdir’ diyerek yolundan asla dönmeyen cesur, kararlı bir büyük devrimcinin hikayesidir 30 Ağustos” dedi.

 

 

 

 

“AYNI CESARETLE, AYNI AZİMLE, AYNI KARARLILIKLA BURADAYIZ”

 

Başkan Akay, “102 yıl sonra o büyük devrimcinin izinde, aynı cesaretle, aynı azimle, aynı kararlılıkla buradayız, yan yanayız. Bir asır sonra bugün tarihin bizim üzerimize yüklediği sorumluluk ile buradayız. Dünyanın en cesur komutanına, o büyük devrimciye vefa borcumuz olduğu için burada, bu meydandayız. 105 yıl evvel başlayan milli mücadelede kurtuluşun mührü, kuruluşun anahtarı, Büyük Taarruz zafer ile taçlandığında doğu, batı, kuzey, güney demeden hepimizin ataları aynı acıları çekti, aynı çileleri çekti. Bu vatan toprağı için yan yana canlarını verdi. Bugün ayırmak isteyenlere, ayrıştırmak isteyenlere, karşı karşıya getirmek isteyenlere inat yine biriz, beraberiz, yan yanayız, omuz omuzayız. Birbirimize tutunarak var olduk. Birbirimize sımsıkı tutunarak bu günlere vardık” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

 

Bu vatan için dökülen kanları, giden canları, öksüz kalan çocukları, kaybolan sevdaları unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını vurgulayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şimdi vazifemiz şehitlerimizden bize emanet bayrağı sonsuza kadar taşımaktır. Şimdi vazifemiz çocukların, gençlerin, milletin bayramlarını aynı coşku ve heyecan ile el ele geleceğe taşıyacağız. Daha da güçleneceğiz, daha da büyüyeceğiz. Bu milletin kaderini sil baştan çizen, bir milleti küllerinden yeniden doğuran bir büyük komutana, bir büyük devrimciye vefamızı daha çok çalışarak, daha çok çalışarak, bu vatanı aydınlık yarınlara taşıyarak göstereceğiz. Selam olsun bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimize. Selam olsun bize bugünleri armağan eden, yolumuzu aydınlatan, bitmeyecek, tükenmeyecek sevdamızın, her gün bin kat artan saygımızın baş kahramanına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, minnetle, şükranla, saygıyla” ifadelerini kullandı.

 

 

DUMAN SAHNE ALDI

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Duman sahne aldı.

 

 

Sevilen şarkılarını Çerkezköylüler için seslendiren Duman, Çerkezköylülerin 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna ortak oldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU