Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Toplantıya; Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner, Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Vural, Oda ve Borsaların Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreterleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Daire Başkanlığı Uzman Yardımcısı Doğukan Toksoy katıldı.

“TİCARET HACMİ ARTACAK”

Başkan Soner Ilık, toplantıda sunum yaparak Dereköy Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen modernizasyon çalışmalarındaki son durum hakkında bilgi verdi. Yapılacak olan modernizasyon çalışmalarının tamamlanması ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin artacağını ifade eden Ilık, “Dereköy Gümrük Kapımız ülkemizin Avrupa’ya açılan önemli kapıları arasında yer almakta olup, yolcu giriş ve çıkışları yoğun bir şekilde sürmektedir. Bunun yanında Ticaret Bakanlığımızın yürüttüğü proje ile ihracatın artırılması ve kolaylaştırılması adına Dereköy Gümrük Kapımızın TIR araçları ile ticari geçişlere açılması oldukça büyük önem arz etmektedir” dedi.

“ÇALIŞMALARDA SON AŞAMAYA GELİNDİ”

Günlük olarak karşılıklı 100’er TIR’ın geçiş yapacağı Dereköy Gümrük Kapısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin destekleri ile başlattıkları modernizasyon çalışmalarında son aşamalara gelindiğini kaydeden Ilık, “Bu çalışmaların tamamlanması ile başta ilimiz olmak üzere ülkemizin ekonomisinde gözle görülür artışlar olacak” diye konuştu.

“YENİDEN DÜZENLENMESİNİ BEKLİYORUZ”

Toplantıda Enflasyon Muhasebesi Uygulaması da görüşüldü. Kırklareli iş dünyası olarak Enflasyon Muhasebesi Uygulaması’nın vergi matrahını gerçeklikten uzaklaştıran şekilde artırmayacak ve ilave vergi yükü oluşturmayacak şekilde yeniden düzenlenmesini beklediklerini kaydeden Ilık, “KOBİ’lerimizin gelirleri yerine yatırımlarından vergi verir hale gelmeleri önlenmelidir. Enflasyon Muhasebesi Uygulaması’ndan doğan vergilendirme yükünün geçici vergi dönemlerinde kaldırılması gerekmektedir. İşletmelerimizden geçici vergi yöntemi ile peşin vergi alınması yerine, Yıllık Gelir/Kurumlar Vergisi üzerinden hesaplanarak değerlendirme yapılması hem sanayicimizi hem de küçük esnaf ve KOBİ’lerimizi rahatlatacaktır. Bu durum vergi mükelleflerinin daha uyumlu şekilde vergisini ödeyebilir hale gelmesine de katkı sağlayacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın iş dünyamızın beklentileri doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yapacağına inanıyoruz. Ayrıca yatırım yapmış ve yatırım konusuyla ilgili satış geliri henüz oluşmayan şirketlerimize vergi tahakkuk edilmesi gibi konularda da kalıcı adımlar atılmasını bekliyoruz” dedi. Bu taleplerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettiklerini, Hisarcıklıoğlu’nun da bu taleplerini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ileterek; küçük işletmelere yönelik yaklaşık 1,5 milyon Gelir ve Kurumlar Vergisi Mükellefinin geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzenlemesi kapsamından çıkartıldığını söyleyen ılık, “İş dünyasının taleplerini ve önerilerini dikkate alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber / Abdullah GÜMÜŞ