Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen şehirlerden olan Adıyaman’da düzenlendi. Toplantı için Adıyaman’a giden Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında düzenlenen toplantı öncesinde;  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Osmaniye Milletvekili ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, TBB Encümen Üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile birlikte deprem felaketinin derin izlerini taşıyan 6 Şubat Deprem Şehitliği'ni ziyaret ederek burada depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenen anma törenine katıldı.

ADIYAMAN BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİLER

Heyet, şehitlikteki anma töreninin ardından Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'yi makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından yapılan Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı'nda ise deprem bölgesi için araç ve malzeme dağıtımı, çalışma komisyonları üye seçimi, TBB’nin Teşkilat, Görev, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı ve Deprem Bölgesi Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan “Deprem Sonrası İyileşme Raporu” değerlendirildi.

“DAYANIŞMA VE İŞ BİRLİĞİNİN GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK”

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Başkan Gencan Akın, Türkiye Belediyeler Birliği olarak 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilin, yurttaşların ve tüm Türkiye’nin yaralarına merhem olacaklarını belirterek “Türkiye Belediyeler Birliği tarafından deprem bölgesine 500 milyon TL değerinde 89 araç hibe edildi. Bu araçlardan 17’si ise Adıyaman Belediyesi’ne teslim edildi. TTB olarak dayanışma ve iş birliğinin gücünü bir kez daha gösterdik. Emeği geçen tüm belediye başkanlarına ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

DEPREMZEDE VATANDAŞLARLA BULUŞTULAR

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Adıyaman ziyaretinin ikinci gününde ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer Belediye Başkanları ile birlikte 6 Şubat depreminde evlerini kaybeden vatandaşlar için kurulan konteyner kent ziyaretine katılarak depremzede vatandaşlarla bir araya geldi.

Haber / Buse AKIN