Gözden kaçırmayın

Eğitime hayırsever desteğiEğitime hayırsever desteği

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, bugün saat 14.00’te gazetecilerle Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek, ilçedeki eğitim yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Toplantıya Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da katıldı.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ

Toplantıda Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, yaptığı sunumla 2023-2024 Eğitim Öğretim yılını değerlendirdi. Çerkezköy’de geçtiğimiz yıl toplam 152 resmi ve özel okulda eğitim öğretim verildiğini söyleyen Danışmaz, “2023-2024 eğitim öğretim yılında müdürlüğümüz tarafından hizmet verilen toplam öğrenci sayısı 46 bin 68, toplam derslik sayımız bin 204’tür” dedi. 20 okulun tadilatının tamamlandığını söyleyen Danışmaz, LGS ve YGS başarıyla ilgili de bilgi verdi.

2024 YILI EĞİTİM YATIRIMLARI

İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın sunumunun ardından Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü de 2024 yılı eğitim yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Özellikli 6 Şubat depreminden sonra kamu binalarındaki deprem güvenirliği testlerinde yoğunluk yaşadıklarını dile getiren Kaymakam Günlü, “Bu yoğunluk neticesinde de gerek yapım yılı gerekse yapım tekniği açısından yetersiz olan okullarımızı da can ve mal güvenliğini sağlamak için boşalttık. Bu durumda boşalttığımız, tahliye ettiğimiz, yıktığımız, güçlendirme programını aldığımız 250'nin üzerinde dersliğimiz oldu. Hacı Fahri Zümbül İmam Hatip Lisesi’ni tamamladık, Cumhuriyet Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde güçlendirme yapıldı” dedi.

 

 

“11 TANE OKUL İNŞAATIMIZ VAR”

Günlü, “Şu anda 11 tane okul inşaatımız var. Bu inşaatlarla birlikte 224 derslik, 4 atölye ve bir spor salonu yapacağız. Bunların bir kısmı başladı, bir kısmıyla ilgili de hazırlıklar devam ediyor. Amberdere bölgesinde tamamlanmak üzere olan 32 derslikli Halit Narin Meslek Lisesi’nde 3 tane de büyük ve donanımlı atölye olacak. Okulun dış cephe montalama işleri bitti, iş cvepheboya işleri başladı. Bahçe saha betonları atılmaya başlandı. Geçici kabul aşamasına çok yakınız. Hedefimiz ikinci döneme kalmadan Kasım ayındaki ara tatilde okulumuzu faaliyete geçirmek” dedi.

7 OKULUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Veliköy Ortaokulu bahçesinde yapımı devam 8 derslikli Veliköy Anaokulunun ince işlerinin devam ettiğini kaydeden Kaymakam Günlü, bu okulu da Kasım ayındaki ara tatil dönemine yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Kızılpınar’da yapımı devam eden 12 derslikli Kızılpınar Atatürk İlkokulu’nun 2’nci döneme açılacağını dile getiren Kaymakam Günlü, 24 derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, 24 derslikli Kızılpınar Ortaokulu, 24 derslikli Tepe Ortaokulu, 24 derslikli Cumhuriyet Mahallesi Ortaokulu’nun 2025-2026 eğitim öğretim yılında hazır olacağını dile getirdi.

3 OKUL RUHSAT AŞAMASINDA, 1 OKUL İHALE AŞAMASINDA

Eski Halit Narin Meslek Lisesi’nin arsasına yapılacak olan 24 derslikli Çerkezköy İlkokulu’nun ruhsat aşamasında olduğunu, 24 derslikli Kenan Şişman Meslek Lisesi’nin projesinin onaylandığını, ruhsat çalışmalarını devam ettiğini ifade eden Kaymakam Günlü, 4 derslikli Tahsin Aras Anaokulu’nun ruhsat işlemlerinin devam ettiğini, 24 derslikli Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Atölyenin ihale aşamasında olduğunu söyledi. Çerkezköy’de meslek liselerinin kapasitesini biraz daha artırmaları gerektiğini söyleyen Günlü, meslek lisesine giden öğrencilerin toplam öğrencilere oranının yüzde 36-37 olduğunu ifade etti.

“200’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRETMEN ATANDI”

Kaymakam Nazmi Günlü, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi mevcut okullarda onarım, badana, boya ve temizlik işlerinin yapıldığını belirterek “Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hatta bazı okullarımızda böyle basit boya badana değil, bayağı ciddi büyük onarım şeklinde bir tadilat yapıldı. Yeni eğitim ve öğretim yılına eksiksiz başlayacağız. Öğretmen atamalarımızda sıkıntımız yok. İlçemize 200’ün üzerinde öğretmen atandı” dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Kaymakam Nazmi Günlü, yaptığı bilgilendirmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Her eğitim öğretim yılı öncesi gündeme gelen kayıt parası konusunun sorulması üzerine de “Böyle bir mecburiyet yoktur. Bunu bakanlığımız da açıkladı. Evet okullarımızda gönül esasına dayanan bir bağış bir şey olduğu takdirde de oluşturulmuş bir Okul Aile Birliği var. Bunun bir bütçesi var. Onların da eğitim, öğretimi okullarımıza çok ciddi katkıları var. Bu anlamda oraya destek olunmasına da biz müteşekkiriz. İyidir ama bir zorlama bir şey söz konusu olmaz. Böyle bir şey bize intikal ettiğinde gereğini yapıyoruz. Bundan sonrasını da yaparız” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Öğrencilerin okullar bölgesi olan Ambardere’ye ulaşımlarının sağlanmasını konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kaymakam Günlü, “Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili toplantı yapıldı. Tepe bölgesinden gelen öğrencilerimiz ile ilgili tek araçla Ambardere'ye gitmesiyle ilgili güzergah değişikliği tekliflerini arkadaşlarımız yaptılar. UKOME çalışıyor ve sıkıntı gözükmüyor” dedi. Çerkezköy’de ikili eğitimin sorulması üzerine de konuşan Kaymakam Nazmi Günlü, İlçemizde ikili eğitim yapan okul geçen yıl da vardı, bu yıl da olacak. Geçen sene tekli eğitim yapıp bu sene ikili eğitime geçen okullarımız da var. Bitecek okullarımızla birlikte tekli eğitime dönecek okullarımız da var. Bizim en önemli sıkıntımız liselerdir. İlkokul ve ortaokulu kendi içerisinde sabahçı ve öğlenci yapabiliyorsunuz. Ama liselerde ders saati fazla olduğu için iki liseyi bir arada sabahçı öğrenci yapamıyorsunuz. Ambardere’de 32 derslikli okulumuz bittiğinde büyük bir rahatlama olacak. Geçen yıl ikili eğitim oranı yüzde 38’di. Bu sene okullarımızın bitmesiyle birlikte rahatlama olacak ve oranlar da düşecek” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU