Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Saha ziyaretleri kapsamında önceki gün Babaeski ve Pehlivanköy’de vatandaşlarla bir araya gelerek onların dertlerini dinlerken, çözüm önerilerini de sundu. Babaeski Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Babaeski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Pehlivanköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, Pehlivanköy Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Nakliyeciler Odası, Pehlivanköy Tarım Kredi Kooperatifi ve Pehlivanköy çarşı esnafını ziyaret eden Gündoğdu, daha sonra ise Pehlivanköy merkez ilçe mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

“AK PARTİ’NİN TARIM POLİTİKALARI İFLAS ETTİ”

Çarşıda, pazarda yurttaşların ekonomik sıkıntısının her gün daha fazla arttığını söyleyen Gündoğdu, “Toplumun değişik kesimlerinin temsilcilerinin sorunları çözülemiyor, STK temsilcileri çaresiz ve yalnız kalmış, sorunlarıyla baş başa bırakılmışlardır.  Gıdanın ve tarımın önemi dünyada artarken verimli topraklara sahip ülkemizde ne yazık ki AK Parti’nin tarım politikaları iflas etmiştir. 2003 yılında 2 milyon 800 bin çiftçimiz var iken, o günden bugüne nüfusumuz 20 milyon artmasına rağmen bugün 2 milyon 300 bin çiftçimiz var. Ülkemizin 20 milyon nüfusu artmış ama 500 bin çiftçiyi kaybetmişiz. AK Parti üreticiyi, çiftçiyi yok etmiş, toprağından koparmıştır” dedi.

“ÇARE BU İKTİDARDA DEĞİLDİR”

Çiftçilerin yaş ortalamasının 20 yıl önce 30’larda iken bugün 58’e dayandığını dile getiren Gündoğdu, “AK Parti gençleri köylerden, üretimden, toprağından uzaklaştırmıştır. Bin bir güçlükle üretebilen çiftçimiz ise ürettiklerini yollara dökmeye başlamış, tarlalarını, bahçelerini bozmuştur. Yani 20 yılın sonunda üretici de tüketici de perişan olmuştur. Artık millet biliyor, AK Parti iktidarı yorgundur, tükenmiştir, çare üretememektedir. Çare bu iktidarda değildir, çare bu iktidarın değişmesindedir, çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir” ifadelerini kullandı.

Haber / Erdal AYDIN