Gözden kaçırmayın

Vali Ekici’den fabrika ziyaretiVali Ekici’den fabrika ziyareti

Toplantıda, Kırklareli’nde mesleki ve teknik eğitimin tanıtılması, öğrenci ve veliler üzerindeki farkındalığının arttırılması ve yeni eğitim öğretim yılında yapılacakların planlanması konuları görüşüldü.

“BİR MESLEK SAHİBİ OLMASI GEREKİR”

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, “Bir insanın yaşamını idame ettirebilmesi için bir mesleğe sahip olması gerekir. Meslek seçimi iyi düşünülüp gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra alınması gereken en mühim kararlardan biridir. Çünkü bu seçim insan hayatındaki pek çok şeyi etkilemektedir. Bu karardan geri dönmek bazen çok maliyetli ve zaman alıcı bazen de imkânsız olabilir. Günümüzde, öğrencileri bir mesleğe hazırlamak ve eğitim-istihdam ilişkisini güçlendirmek eğitimin en önemli hedeflerinden biri haline gelmiştir. Okul öncesinden başlayarak ortaöğretime kadar devam eden süreçte okul, aile ve öğrenci işbirliği içinde öğrencilerin ilgi, yetenek ve kapasitelerine göre bir mesleğe yönlendirilmesi gerekir. Okul programlarının amaçları ile mesleki eğitimin tanıtılması, mesleki eğitime yönlendirme ve rehberlik sisteminin uyumlu olması hem bireyin kendini gerçekleştirmesine hem de toplumun gereksinim duyduğu insan gücüne sahip olmasını sağlar” dedi.

SOSYAL KALKINMAYA KATKIDA BULUNULACAK

Mesleki ve teknik eğitimle çeşitli meslek alanlarında sanayinin ve hizmet sektörlerinin talepleri ve ihtiyaçlarına göre mesleki bilgi, beceri, tavır ve davranış yeterliklerine sahip insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdamı sağlanarak ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunulacağını kaydeden Özefsun, “Mesleki ve teknik eğitimde niteliğin artırılmasında mesleki eğitimin tanıtılması, mesleki eğitime yönlendirme ve rehberlik çalışmalarının önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu da mesleki eğitimin tanıtılması, mesleki eğitime yönlendirme ve rehberlik çalışmalarının daha planlı, bilinçli, etkili ve verimli bir şekilde yerine getirilmesini zorunlu kılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Haber / Menşure KARDEŞ