Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor

Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Senato Salonu’nda düzenlenen konferansa Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü İbrahim Tarancı, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Tahsin İbrahim ile Kuzey Makedonya’dan gelen Türk öğretmenler katıldı.

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Konferansın açılışında konuşan MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar için büyük önem taşıdığını ifade ederek Kuzey Makedonya’daki Türk öğrencilerin Trakya Üniversitesi’nde donanımlı bir eğitim aldıklarını söyledi. İbrahim, Makedonya Türk toplumu adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler’e ev sahipliği için teşekkür etti.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise Balkanlardaki Türk topluluklarıyla ilişkilerinin güçlenmesinde böyle organizasyonlar ile önemli adımlar atıldığını belirtti.  Balkanların tarihsel gelişiminden bahseden Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler de “Trakya Üniversitesinin Balkanlarda çok önemli çalışmaları vardır. Bu çalışmaları geliştirmek, bayrağı daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışmaya edeceğiz” dedi. Trakya Üniversitesi’nin çalışma hedeflerini bir pergele benzeten Rektör Hatipler, bu pergelin bir ayağı Edirne’de, Ankara’da ise diğer ayağının Zagreb’den başlayarak Yeni Pazar’a, Kalkandelen’e Kosova’ya kadar ineceğini dile getirdi.

Haber / İrem BANÇO