Gözden kaçırmayın

AK Parti İlçe Başkanı istifa ettiAK Parti İlçe Başkanı istifa etti

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 900 bini aşkın öğrencinin, yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazandığını kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, “Bu hakkı kazanan öğrencilerin yaklaşık yüzde 20’si daha önce en az bir kere üniversiteye kayıt yaptıranlardan oluşuyor. Bununla birlikte son üç yılda üniversite terk eden öğrenci sayısı ise neredeyse bu sene kayıt hakkı kazanan öğrencilerin sayısına yakın” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTEYİ TERK EDEN ÖĞRENCİ SAYISI 900 BİNE YAKLAŞTI”

Her ile bir üniversite açan iktidarın, yükseköğretimi gençler için kolayca ulaşılabilen kurumlara dönüştürdüğünü belirten Yontar, “İşsizliği ötelemek için gençlere hayal satan iktidarın dayanaksız politikaları yüzünden son yıllarda üniversiteyi terk eden gençlerin sayısı oldukça fazla. Bu durum özellikle ekonomik kriz, hayat pahalılığı, gelecek kaygısı gibi nedenlerle yaşanıyor. Sadece 2021-2023 arasında üniversiteyi terk eden öğrenci sayısı 900 bine yaklaştı” dedi.

GENÇLERİN GELECEK KAYGISINA DİKKAT ÇEKTİ

Ekonomik anlamda ailesinden gerekli desteği alarak okuma imkânı bulabilen gençlerin bile üniversite eğitimi için gitmiş oldukları illerde barınma ve güvenlik sorunları yaşadığını söyleyen Milletvekili Nurten Yontar, “Üniversite eğitimi alan gençlerin üniversite sonrası iş bulma ümitleri kalmadı. Gençler, geleceklerini almış oldukları eğitim ile idame ettirememe kaygısı yaşıyor. Ülkemizde maalesef eğitim ve liyakat sahibi olan kesimin eğitime olan inancının köreldiği, nepotizmin yükseldiği ve bürokraside de patrimonyal uygulamaların tavan yaptığı bu dönemde gençlerimiz bilimden ve kültürden uzaklaşıyor, geleceklerine ve ülkelerine inançsız bir nesil olarak yetişiyor” diyerek gençlerin yaşamış olduğu gelecek kaygısına dikkat çekti.