Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından toplantının açılışında konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “4-5-6 Eylül tarihlerinde bölgemizde Çerkezköy Endüstriyel Fuarı yapılacak. Bu yıl 8’incisini düzenliyoruz. Bu dönemde biraz da endüstriye yönelmiş, BSH’ın, Arçelik’in Hema’nın ve yine otomasyon firmalarının da yer aldığı endüstri ağırlıklı bir fuar olacak. Bölgemiz sadece endüstri alanı değil, Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden biri. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da 170 bin bin civarında SGK’lı çalışan var. Türkiye’nin de en büyük üretim üssü olduğunun göstergesidir bu. Burası madem bu kadar büyük üretim üssü, buranın bir ticari üs haline de dönüşmesi lazım. Bununla ilgili Yüksek İstişare Kurulu’ndan öneriler bekliyorum” dedi.

 

 

“DÜNYA PAZARLARINDA DAHA FAZLA YER ALMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bölgeyi daha ileriye taşımak ve ileri teknolojik ürünlerin üretilmesiyle beraber bunların dünya pazarlarında yer bulmasının birinci amaçları olduğunu kaydeden Çetin, “Diğer bir amacımız da yine KOBİ’lerimizin de yurt dışına açılarak, bölgemizde üretilen ürünlerin dünyada damgasıyla beraber yerlerini almasıdır. Başarı son durak değildir. Bugüne kadar güzel şeyler başarılmış, güzel şeyler yapılmış. Ama başarı son durak değil devam eden yolculuktur. Bunu daha ileriye taşımayı, yıllardır ticaretin içerisinde olan sizlerin de desteğiyle bizlerin de teknik danışmanlık yaparak dünya pazarlarında daha fazla yer almayı, daha fazla söz sahibi olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“BAŞARMAK İSTEDİĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”

Başarmak istedikleri çok şey olduğunu dile getiren Çetin, “Daha fazla çalışalım. Sizler buranın ilk kuruluş anını da bilen kişilersiniz. Başarmak istediğimiz çok şey var. Sizlerin de gayretleriyle, bize sunacağınız önerilerle istediğimiz noktaya getirelim. Süreç her geçen gün bizim aleyhimize işliyor. Diğer ürünler dünya pazarında yer tuttuğunda bizim o pazara girmemiz biraz daha zorlaşıyor. Kaliteyi ürün üreterek, kaliteyi ön plana çıkararak birçok şeyi şimdiden o pazarlara yönlendirebilir, konumlandırabiliriz. Avrupa koşar adımlarla gidiyor biz de emeklemeyelim. Biz de koşarak Avrupa’nın bulunduğu bu pazarlarda yer alalım. Çin’in yerini biz alalım. Çin’e göre avantajlarımız çok fazla. Ticarette Türkiye’nin çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar üreten bir ülke olmasına rağmen ticarette istenilen seviyelerde değil. Tabi ki bölgemiz de istenilen seviyede değil” ifadelerini kullandı.

“KOBİ’LERİN DE YER ALMASINI İSTİYORUZ”

Fuarlarda mutlaka büyük sanayilerin yanında KOBİ’lerin de yer almasını isteyen Çetin, “Fuarda bu yıl, geçen yıla göre daha fazla yer açtık. Daha fazla katılım olsun diye. İnanıyorum ki bu yıl geçen yılın çok daha üzerinde katılım olacak. Fuara bakan seviyesinde ziyaretçiler katılacak. 4-5-6 Eylül bölgemiz için, bölge ticareti için önemli olacak, bölgenin görülmesi ve dış dünyaya tanıtılması için önemli olacak. Bunun en büyük göstergesi de güzel bir fuar organizasyonu. Fuarda çeşitli söyleşiler de olacak. Fuarın canlı kalması için çalışacağız. Kurdeleyi kesip çekilmeyeceğiz. Bölgemize sahip çıkalım. Bölgemize sahip çıkmak demek ülkemize sahip çıkmak demektir. Buradaki ticarete sahip çıkmamız üretimin daha da artması anlamını taşır. Birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi.

ODANIN 6 YILLIK FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Bu zamana kadar 80’i aşkın firma ile sözleşme imzaladıklarını ifade eden Çetin, yılının İlk 6 ayında Odanın gerçekleştirdiği faaliyetleri ve girişimleri ana başlıklar altında dile getirdi.Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Seçkin Bayraktar, ilk yıl 25 firma ile başladıkları fuara bu yıl 130’a yakın firma ile devam ettiklerini belirtti. Bilgilendirmenin ardından dilek ve temenniler bölümünde Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, hem bölge hem de ÇEF 2024 ile ilgili görüş ve önerilerini aktardı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU