Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Hayrabolu Örey Mahallesi’nde düzenlenen Doğaya Çil Keklik Yerleştirme Faaliyetine Valimiz Sayın Recep Soytürk’ün yanı sıra Hayrabolu Kaymakamı Eyüp Fırat, Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdür V. Abdullah Alioğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdür Vekili Gökay İnal, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Ak Parti İl Başkanı Ali Gümüş katıldı.

 

 

SÜNE VE ÇEKİRGEYLE MÜCADELEDE ÖNEMLİYER TUTUYOR

Salınan çil keklikler hem süne hem de çekirgeyle mücadelede önemli bir yer tutarken aynı zamanda da biyolojik mücadelede farkındalık sağlayarak kimyasal yöntemlerin azalmasına yardımcı olacak. Tabiata bırakılan keklikler en az 1 ay süre ile tabiatta tutunma, bulunduğu ortama adapte olma ve kendileri için yaşam alanı oluşturması için bulundukları ortamda takipleri yapılacak. Çil kekliklerin yerleştirildiği sahalar, Merkez Av Komisyonu Kararı ile en az 3 yıl boyunca ava kapatılarak Yaban Hayatı Yerleştirme Alanı olarak ilan edildi. Bu sahalarda avlanma yasaklanırken, yasaklara uymayanlar hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre idari yaptırım kararları uygulanacak.

 

 

VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, programın ardından Örey Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Bir çay ocağında vatandaşlarla sohbet eden Vali Soytürk, vatandaşların sorun ve taleplerini dinlerken, Vali Soytürk’e ziyaretlerinde Hayrabolu Kaymakamı Eyüp Fırat, Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu, Ak Parti İl Başkanı Ali Gümüş ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

 

KAYMAKAMLIĞI VE BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Vali Recep Soytürk, Hayrabolu programı kapsamında Hayrabolu Kaymakamı Eyüp Fırat’ı da makamında ziyaret etti. Kaymakam Fırat’la bir süre görüşen Vali Soytürk, ilçede devam eden yatırım, proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hayrabolu Belediyesi’ni de ziyaret eden Vali Recep
Soytürk, Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu, belediye başkan yardımcıları ve belediye personelleri tarafından karşılandı. Vali Soytürk, Baaşkan Başoğlu’ndan belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Haber / Buse AKIN