Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Toplantıda İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün kendi sorumluluk sahalarındaki etkinliklerini, icra edilen faaliyetleri ve sarf edilen gayretin sonuca ne kadar tesir ettiğini incelediklerini kaydeden Vali Recep Soytürk, “Bununla birlikte toplumun huzur ve refahının arzu ettiğimiz seviyede sürdürülebilmesi maksadıyla bugün itibariyle neler yapabileceğimizi de istişare ettik” dedi.

SUÇ VE SUÇLULARA KARŞI MÜCADELE EDİYORLAR

Güvenlik güçlerinin kendilerine tevdi edilen görevleri yerine getirirken, teknolojik imkânlardan azami seviyede faydalanarak, insani değerleri en yukarıda tutmak suretiyle, etik ve ahlaki değerlerden taviz vermeksizin, suç ve suçlu ile akılcı bir biçimde mücadele ettiklerini gözlemlediğini dile getiren Vali Recep Soytürk, “Ayrıca suçun işlenmeden önlenmesi maksadıyla yürütülen Önleyici Kolluk faaliyetlerini, bölgelerini en detaylı şekilde analiz ederek zaman mevhumu gözetmeksizin yürüttüklerini memnuniyetle müşahede ettim” ifadelerini kullandı.

“TEKİRDAĞ’DA HUZUR VE GÜVEN HAKİM”

6.000 yıllık köklü bir yerleşime sahip olan Tekirdağ’da en çok değer verdikleri ve üzerinde çokça mesai harcadıkları en önemli hususun; Tekirdağlı vatandaşların zamandan bağımsız olarak evlerinde, iş yerlerinde, sokaklarda, araçlı veya yaya olarak kullandıkları yol güzergâhlarında kendilerini güvende hissetmesi olduğunu vurgulayan Soytürk, “Ortaya koyduğumuz bu misyonun neticesinde Tekirdağ’da huzur ve güvenin hâkim olduğunu görmekteyiz. Huzur ve güvenli yaşamın anahtarının, vatandaşın başparmağı ile güvenlik güçlerinin işaret parmağı arasında durduğunu ve bu iki unsurun birbirinden asla ayrılmayacağını da belirtmek isterim. Bu doğrultuda; Tekirdağ ili ve ilçelerinde tanık olduğumuz huzur ve güven ortamının oluşmasında Kolluk Kuvvetlerimizin gayretli ve özenli çalışmalarının yanında Tekirdağlı hemşerilerimizin de bu çalışmalara pozitif katkı sağladığını görmek bizi ayrıca mutlu etmektedir” dedi.

514 ŞAHIS YAKALANDI

Tekirdağ’ın mutluluğu için duygusuyla, ruhuyla ve mutlak samimiyetle ellerinden gelen gayreti gösteren her bir vatandaşa, Tekirdağ’ı kendi memleketi gibi bilerek ve gözeterek görevlerini kusursuz bir biçimde yürüten güvenlik güçlerine  ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Soytürk, Temmuz ayı faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Temmuz ayında, haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 445 şahıs ve  (0-5 yıl süreyle aranan 334 şahıs, 5-10 yıl süreyle aranan 1 şahıs, 10 yıl ve üzere süreyle aranan 0 şahıs) adli para cezası ile ifade almaya yönelik aranan 353 şahıs olmak üzere toplamda 798 şahsın yakalandığını  dile getiren Soytürk, “İlimiz genelinde yapılan sabit ve şok uygulamalarda 258 bin 5 şahsın kontrolü yapılmış, çeşitli suçlardan yakalama emri bulunan 428 şahıs yakalanmıştır. Ayrıca ilçe ve şube ekiplerimizin yaptığı çalışmalar kapsamında da 514 şahıs yakalanmıştır” dedi.

454 BİN 204 TL CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Bu çalışmalarda 58 ruhsatsız tabanca, 13 ruhsatsız av tüfeği, 32 kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 103 ateşli silahın ele geçirildiğini söyleyen Soytürk, “Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerlerine yönelik 1266 denetim yapılmış. Ruhsat şartlarına aykırı hareket ettiği tespit edilen 8 işletme geçici olarak faaliyetten men edilerek, toplamda 139 işletmeye 454 bin 204 TL cezai işlem uygulanmıştır” bilgisini verdi.

93 ŞAHIS YAKALANDI

Hırsızlık konularıyla ilgili yapılan çalışmalarda meydana gelen 177 hırsızlık olayının 99’unun aydınlatıldığını, olaylara karışan 93 şahsın yakalandığını, 19 şahsın tutuklandığını kaydeden Soytürk, “Şüphelilerden 2 çalıntı otomobil, 5 çalıntı motosiklet, 5 Cep Telefonu, 4 ziynet eşyası ile 40 bin 200 TL para ve diğer malzemeler ele geçirilerek sahiplerine teslim edilmiştir” dedi.

18 YAĞMA OLAYI MEYDANA GELDİ

Yağma (Gasp) konularıyla ilgili yapılan çalışmalarda meydana gelen 18 yağma olayında 15 şahsın yakalandığını, 5 şahsın tutuklanarak cezaevine konulduğunu söyleyen Soytürk, “Bu bağlamda; 2 kasten öldürme olayı meydana gelmiş, 1 olayın şüphelisi olan 1 şahıs kullandığı 1 adet Ruhsatsız tabanca ile yakalanarak çıkarıldıkları Adli makamlarca tutuklanmıştır. Diğer olayın şüphelisi intihar ederek olayda kullandığı 1 tabanca ele geçirilmiştir” diye konuştu.

14 OPERASYON DÜZENLENDİ

Tekirdağ genelinde temmuz ayında terörle mücadele kapsamında 3’ü fetö/pyd terör örgütüne, 11’i pkk/kck terör örgütüne yönelik olmak üzere 14 operasyon gerçekleştirildiğini dile getiren Soytürk, “Bu operasyonlarda 15 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında gerekli yasal işlem yapılmıştır” dedi. Tekirdağ genelinde 47 operasyon gerçekleştirildiğini, 77 şüphelinin yakalandığını söyleyen Soytürk, “Organize Suçlarla mücadele kapsamında toplam 7 olaya müdahale edilmiş, 22 şahıs yakalanmış 13 Adet Telefon, 13 Adet Simkart, 1 Adet Bilgisayar, 1 Adet Harddisk, 1 Adet Veri Aktarma Cihazı, 3 adet Tabanca, 1 Adet Kurusıkı Tabanca, 102 Adet Tabanca Mermisi, 10 Adet Kurusıkı Tabanca Mermisi, 48 Adet Boş Senet ve 7 adet Özel Reçeteye tabi İlaç ele geçirilmiştir. 67 litre kaçak içki, 268 bin 360 adet dolu makaron, 36 bin adet boş makaron, 464 paket kaçak sigara, 307 kilogram tütün, 19 bin 120 litre akaryakıt, 22 adet E-elektronik sigara, 30 adet gümrük kaçağı cep telefonu ve 9 adet tarihi eser (Sikke) ele geçirilerek 776 bin 622 TL vergi kaybı önlenmiştir” dedi.

45 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Narkotik olayları kapsamında 235 operasyon düzenlendiğini, yakalanan 333 şüphelinin 45’inin tutuklandığını söyleyen Soytürk, “22.864 gram uyuşturucu madde ile 45 bin 42 adet uyuşturucu hap ve 2.132 kök Hint Keneviri (Skunk bitkisi dahil-kök) ele geçirilmiş, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 54 bin 975 TL paraya el konulmuştur” bilgisini verdi. 4 Temmuz günü Ergene Ulaş Mahallesi’nde 1 şüpheli şahsa ait tekstil atölyesi ve deposunda yapılan arama sonucunda, 1.973 kök Kenevir Bitkisi, 16.380 gram Kubar Esrar, 12 adet klima, 11 adet fan, (-138 adet aydınlatma lambası ve iklimlendirme sistemine ait malzemeler ele geçirildiğini söyleyen Soytürk, “26 Temmuz Çerkezköy Kızılpına Gültepe Mahallesi’nde bulunan Ö.K. isimli şahsın işletmesinde yapılan arama sonucunda piyasa değeri 327 bin 480 TL olan 40 bin  150 adet dolu makaron, 22 bin 500 bin adet boş makaron, 240 kilogram açık tütün, 14 adet boş sigara kutusu ele geçirilmiştir. 1 Temmuz tarihinde Çorlu’da yapılan operasyonda 1.011 gram bonzai  ele  geçirilmiş, 2 şahıs yakalanmış, 2 şahıs tutuklanmıştır. 8 Temmuz tarihinde Süleymanpaşa’da yapılan operasyonda 1.079 gram bonzai, 489 adet Extacy ele geçirilmiş, 2 şüpheli şahıs yakalanmış, 1 şahıs tutuklanmıştır. 17 Temmuz tarihinde Çorlu’da yapılan operasyonda 1.112 gram bonzai, 379 adet extacy ve 1 adet tabanca ele geçirilmiş, 5 şahıs yakalanmış, 3 şahıs tutuklanmıştır. 18 Temmuz’da Süleymanpaşa’da yapılan operasyonda 34 bin 118 adet sentetik Ecza, 7 gram bonzai, ele geçirilmiş, 2 şüpheli şahıs yakalanmış, 2 şahıs tutuklanmıştır” dedi.

346 DENETİM YAPILDI

Tekirdağ genelinde yasadışı göç ile mücadele kapsamında Temmuz ayı içerisinde 28 operasyon gerçekleştirildiğini, 9 organizatör ve farklı uyruklarda toplamda 107 düzensiz göçmenin yakalandığını söyleyen Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, “Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca sahil şeridine huzur ve güvenin sağlanması maksadıyla icra edilen faaliyetler kapsamında; denetim görevleri doğrultusunda farklı zamanlarda 346 denetim faaliyeti icra edilmiştir. Önleyici Kolluk Görevleri kapsamında 8 bin 989 şahsın sorgulaması yapılmış olup, deniz canlılarının korunması, deniz kirliliğinin önüne geçilmesi ve suç işlenmesinin önlenmesi maksadıyla ilimiz sahil şeridinde Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca aralıksız devriye faaliyetlerine devam edilmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezimize gelen 5 bin 76 ihbarla ilgili kurumlarca işlem yapılmıştır. Kamuoyunun ilimizde huzur ve güvenin devamlılığı için büyük bir özveri ile çalışmaya devam edeceğini bilmesini isterim” dedi.

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ