Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan genel kurulda divan başkanlığına Adnan Demirdöğen seçilirken, divan üyeliklerine Himmet Çakılcı, Reyhan Altay ve Esvet Çalışkan seçildi.

“BİZLER GELECEĞİN MİMARLARIYIZ”

Kongrede konuşan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Samet Işık, “Bugün burada geleceği inşa etmek için toplandık. Gençlik olarak bizler sadece geleceğin bekçileri değiliz, aynı zamanda onun mimarlarıyız. Kalbimizdeki coşku, gözlerimizdeki ışıltı, yarınlara olan inancımızdan geliyor. Bizim enerjimiz, bu ülkenin yarınlarına ışık tutacak, bizler umutlarımızı geleceğe dönüştürecek güce sahibiz. Birlikte olduğumuzda dağları yerinden oynatacak gücümüz var. Bizler, bir araya gelmiş, aynı idealler uğruna mücadele veren bir gençlik ordusuyuz. Bizler bu ülkenin umuduyuz, ışığıyız. Sesimiz gür, adımlarımız sağlam, geleceğimiz parlak olsun. Hep birlikte daha güzel bir Türkiye için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

DAHA ÖZGÜR BİR TÜRKİYE HAYALİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Görev süresi boyunca yol arkadaşları ile nice zorlukları aştıklarını, idealleri uğruna kararlılıkla yürüdüklerini söyleyen Işık, “Görevimi devrederken, Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan inancımın ve bağlılığımın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtmek istiyorum. Gelecek nesiller için daha adil, daha eşitlikçi, daha özgür bir Türkiye hayalimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Sizlerle bu yolda yürümek, bir parçası olduğum en değerli yolculuk oldu. Bu davanın neferleri olarak sizlerle gurur duyuyorum. Görevim sona ermiş olabilir fakat bu dava bitmedi. Her zaman yanınızda olacağım, sizlerle omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğim. Yeni dönemde görev alacak olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bizden devralacakları bayrağı daha yükseklere taşıyacaklarına inancım tam. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ışığı asla sönmez. Bu ışığı birlikte daha da parlatacağız” diye konuştu.

 

 

 

EN DEĞERLİ, EN HEYECANLI YAPILANMADIR”

Faaliyet raporunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan konuşma yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde gençlik kollarının en önemli alanlardan biri olduğunu kaydeden Tarcan, “Bu koltuk Bülent Ecevit'leri, Altan Öymen'leri ve birçok siyasetçinin başlangıç noktasıdır. Bu koltuk, gençlik kolları yapılanması en değerli, en heyecanlı yapılanmadır. Ve en keyifli değerdir. Gençlik kolları başkanlığı yapmış bir ilçe başkanı olarak konuşuyorum. 2020 yılında gençlik kolları başkanı olduğumda değerli yönetim kurulu üyelerimin arasında iki tane cesaret eden, gençlik kollarını daha ileriye taşımaya niyet etmiş arkadaşımız şu anda karşımda oturuyor. Biri gençlik kolları başkanlığını bırakıyor, devrediyor, ilçe yönetimine giriyor. Kendisine şimdiden hayırlı olsun diyorum. Diğeri de bugün Altan Öymen'lerin, Bülent Ecevit'lerin koltuğu olan gençlik kolları başkanlığı koltuğuna adaylığını açıkladı. Ve bugün sanırım tek adaylı bir kongre oluyor. Burak Kurtuldu’ya  cesaretinden, özgüveninden ötürü de büyük bir alkış istiyorum” dedi.

“PARTİMİZİN EN ÖNEMLİ KADEMESİ GENÇLİK KOLLARIDIR”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözünü de anımsatan Tarcan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en değerli gördüğü gençler, partimizin de en önemli kademesi gençlik kollarıdır. Bülent Ecevit'in bir cümlesiyle hatırlatmak istiyorum. ‘Gençlik kolları bu partinin yan kolu değil, öz gücüdür’ demiştir. Değişim hareketiyle beraber gelen genel başkanımız Özgür Özel’in gençlere verdiği önemi bugün Parti Meclisinde görmekteyiz. ‘Sen çocuksun, sen bekle, dur, senin zamanın gelecek’ cümlelerinin ne kadar yanlış olduğunu gösteren bir Parti Meclis Grubu kuruldu. O gencecik insanların kararlılığıyla 31 Mart’ta Türkiye genelinde yerel seçimler kazanıldı. Demek ki gençlik yapılanması yukarıya çıktıkça başarıyı örgütlüyor. Başarıyı daha fazla hızlandırıyor. O yüzden artık daha genç memleket, daha genç cumhuriyet, daha genç Cumhuriyet Halk Partisi diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARA YÜRÜYOR”

CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Seçkin Dilsiz de “İlçemizde yapılacak olan İlçe Gençlik Kongresi'nde yeni göreve gelecek Gençlik Kolları Başkanı'na kolaylıklar diyorum. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı da Ahmet Samet Işık Başkanıma şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partimiz var gücüyle, tüm gücüyle, koşar adımlarla iktidara geliyor. Burada, Partimizin her kademesine, her birimize, her bir üyeye çok görevler düşüyor. Ben de eminim, bu sorumluluğun bilinciyle inşallah önümüzdeki seçimlerde Türkiye'de iktidar olacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’ demiştir. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!” dedi.

 

 

CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Kenan Aşer de “Böyle önemli bir günde aranızda bulunmaktan olur duyuyorum. Sizler Cumhuriyet Halk Partisi'ni şekillendirecek olanlarsınız. O yüzden sizlerin önemi bugün çok önemli. Gençlik Kolları başlangıç noktasıdır” dedi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Seray Şuraz da yaptığı konuşmada kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek yeni gelecek yönetime başarılar diledi.

 

 

DAHA GÜÇLÜ VE DAHA ETKİLİ BİR GENÇLİK ÖRGÜTÜ YARATMAK İÇİN EL ELE VERECEĞİZ”

Kongrede son konuşmayı Gençlik Kolları Başkan Adayı Burak Kurtuldu yaptı. Kurtuldu, “Bu kongre, Gençlik Kollarımızın geleceğine yön verecek, kararlarının alındığı, enerjimizin ve ideallerimizin birleştirdiği bir dönüm noktasıdır. Yeni hedefler belirlemek ve yeni stratejiler geliştirmek için toplandık. Gençlik Kollarımızın öncelikli hedefi gençlerin sesi olmak, onların sorunlarını dile geçirmek ve çözüm üretmektir. Bu kongrede alınacak kararlar Gençlik Kollarımızın geleceğini şekillendirecek. Bu nedenle her birinizin fikirleri, önerileri ve eleştirileri benim için çok kıymetlidir. Hep birlikte daha güçlü ve daha etkili bir gençlik örgütü yaratmak için el ele vereceğiz” dedi.

 

 

YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut Başkan Ahmet Samet Işık’ın aday olmadığı kongrede, seçimlere Burak Kurtuldu’nun tek listesi ile gidildi. Burak Kurtuldu, İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçilirken, Kurtuldu başkanlığındaki yönetimde Alper Ayana, Aygün Çarıkçı, Emircan Çolakoğlu, Abdülsamet Erden, Umut Kanat, Mert Karanfil, Yaren Kızmaz, Hasan Seven, Asude Tuncer, Ecem Yılmaz, Umutcan Yılmaz ve Sude Yılmaz yer aldı. İl delegeliğine de Burak Kurtuldu, Mert Karanfil, Seray Şuraz, Abdülsamet Erden, Ecem Yılmaz, Ulaş Karayel, Emel Aksüt, Berk Gıdık, Yaren Kızmaz, Sude Yılmaz, Umutcan Yılmaz, Alper Ayana, Emircan Çolakoğlu, Aygün Çarıkçı, Hasan Seven, Umut Kanat, Cenk Bayram, Poyraz Özbek, Kaan Gültekin, Furkan Koçoğlu, Oğuzhan Vardar, Kadir Bozkan, Sezer Meşe ve Berkcan Gökmen seçildi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU