Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Denetim ve kontrol noktası, anne-bebek odası gibi yenilikleriyle dikkat çeken ve 5 bin 800 metrekarelik kapalı alana sahip semt pazarının içerisinde kafeterya da yer alıyor. Açılışa Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Edirne Pazarcılar Manavlar Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Hasır, Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Can, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

 

“ŞEHRİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMEK İÇİN ÇALIŞTIK”

Açılışta konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, göreve geldiği ilk andan itibaren şehrin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap vermek için çalıştıklarını belirterek, “Bu pazar yeri açılışı benim için çok kıymetli. Bu mahallenin bir kızı olarak, burada çalışan pazarcı esnafımız beni çok iyi tanır. Cumartesi günleri sık sık buraya alışverişe gelir, tanıdıklarımla karşılaşır, sohbet ederdim. Pazar yerleri, sadece alışveriş yapılan yerler değil; komşularımızla bir araya geldiğimiz, şehrin ritmini tuttuğumuz, dertleşip sohbet ettiğimiz alanlardır” dedi.

 

 

“EDİRNELİ HEMŞEHRİLERİMİZ EN İYİSİNİ HAK EDİYOR”

Esnafın ve vatandaşların memnuniyeti için burayı en iyi şekilde yenilediklerini söyleyen Gencan Akın, “Biz bu pazarı yenilerken, hem esnafımızın memnuniyetini hem de vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmesini ön planda tuttuk. Burayı inşa ederken amacımız, esnafımızı mutlu etmek ve vatandaşlarımızın daha güvenli bir alışveriş deneyimi yaşamasını sağlamaktı. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan ve bu pazar yerini yeniden halkımızın hizmetine sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Edirneli hemşehrilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Biz de bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki şehrimiz için daha yapacak çok işimiz var, daha gidecek çok yolumuz var” diye konuştu. Edirne Valisi Yunus Sezer de açılışta yaptığı konuşmada “Böyle kadim şehre hizmet yolunda böyle güzel hizmetlerle bir araya gelelim. Ve bu hizmetlerde artarak devam ettik. Öncelikle belediye başkanlığımızı bu güzel mahallemize, güzel ilimize bu hizmeti kazandırdığı için tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber / Abdullah GÜMÜŞ