Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Geçtiğimiz haftalarda Çerkezköy’deki yeni görevine başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, gazeteci Şaban Kardeş’ten gazetelerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

HANGİ MAHKEMELERDE GÖREV ALACAKLARI YAYINLANDI

Ziyarette adalet faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren Yılmaz, “Hakimler Savcılar Kurulu Kararı ile Çerkezköy’e kurulan Ağır Ceza Mahkemesi’nin ardından önceki gün de yine Hakimler Savcılar Kurulu Kararı ile açıklanan Müstemir Yetki Kararnamesiyle birlikte, Çerkezköy Adliyesi’nde hangi hakimlerimizin hangi mahkemelerde görev alacağı da yayınlandı” dedi.

“YER SORUNUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ”

Ağır Ceza Mahkemesi ile birlikte yeni mahkemeler ve İnfaz Hakimliği’nin de kurulduğunu dile getiren Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz, “İnfaz Hakimliği’nin, Çerkezköy Adliyesi’nde kurulması çok önemli. Tutuklu, hükümlü ve mahkumların itiraz ve işlemleri burada yapılacak” dedi. Başsavcı Yılmaz, Çerkezköy Adliyesi’nde 48’i Hakim ve Savcı’dan oluşan 250’yi aşkın A-adliye çalışanıyla vatandaşın adalet işlerinin doğru, hızlı ve adil bir şekilde faydalanmaları için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirterek, “Tasarruf Tedbirleri kapsamında, kamunun daha önce kullandığı bazı alanları Adliye Arşivi olarak değerlendirip, Mevcut Adliye binasında açılan yerlere yeni Hakim ve Savcılarla Adliye çalışanlarına daha iyi bir çalışma ortamı hazırlamak için Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü ile diyalog içindeyiz. Yeni Adli Yıl başladığında Çerkezköy Adliyesi’ndeki yer sorununu büyük ölçüde çözmüş olacağız” dedi.

“ÖZÜNDE DEVLETİMİZİN VE İNSANIMIZIN HUZUR VE GÜVENİ YATIYOR”

Başsavcı Yılmaz, “Bugüne kadar Çerkezköy’de gazetecilik faaliyetleri kapsamında doğru ve ilkeli haberlerinizle, kamunun haber alma hakkını gerek yazılı, gerek görsel ve gerekse işitsel yayın organlarıyla ortaya koyduğunuzu belirtmek isterim. Yıllardır yaptığınız bu faaliyetlerinize, bundan sonra da devam edeceğinize inanıyoruz. Sizin de, bizim de yaptığımız ve yapacağımız işler kamu görevi. Özünde devletimizin ve insanımızın huzur ve güveni yatıyor” ifadelerini kullandı. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren gazeteci Şaban Kardeş, Yılmaz’a çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

Haber / Hüseyin ÇOLAK