Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Köprübaşı mevkiinde düzenlenen basın açıklamasına Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ve vatandaşlar katıldı.

“40 BİN KARDEŞİMİZİ ALÇAKÇA KATLETTİ”

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından sivil toplum örgütleri adına basın açıklamasını Adem Yaryıkan okudu. Şehit İsmail Heniyye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek üzere bir araya geldiklerini söyleyen Yaryıkan, “Siyonizmi lanetleyip, tarihin en büyük imtihanını veren Gazze’li kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz. Siyonist İsrail rejimi 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40 bin kardeşimizi alçakça katletti. 100 binden fazla kardeşimizde yaralı” dedi.

 

 

“KÜRESEL MEDYA SOYKIRIMI ÖRTÜYOR VE VAHŞETİ GİZLİYOR”

Gazze şeridinde ayakta kalmış tek bir şehir, tek bir mahalle, insanların sığınabilecekleri tek bir güvenli noktanın bile olmadığını söyleyen Yaryıkan, “Gazze’de daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insan, bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Mazlum ve masumlar faşist ABD’nin, Siyonistlere verdiği silahlarla havadan, karadan ve denizden bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözü düşmeyen İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler soykırıma açıkça destek veriyor. Siyonizmin hizmetindeki batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya sansür, çarpıtma, dezenfermasyon ile soykırımı örtüyor ve vahşeti gizliyor” ifadelerini kullandı.

Haber / Şaban KARDEŞ