Gözden kaçırmayın

Vali Ekici’den fabrika ziyaretiVali Ekici’den fabrika ziyareti

Lüleburgaz İtfaiyesi’nin bu yılın ilk 6 ayında müdahale ettiği 207 yangının yaklaşık 3'te 1'ini anız ve ot yangınlarının oluşturduğunu belirten yetkililer, sadece Haziran ayında dikkatsiz ve bilinçsiz kişiler yüzünden yüzlerce dönüm ekili tarlanın küle döndüğünü dile getirdi.

 

 

ZARARLILARA KARŞI MÜCADELE SÜRÜYOR

Lüleburgaz Belediyesi Kukla Tiyatrosu’nun ‘Kuklalar Kumpanyası’ adlı kukla oyunu sahnelenmeye başladığını belirten yetkililer, sivrisinek, larva ve benzeri uçkun zararlılara karşı mücadelenin de sürdürüldüğünü kaydetti.

YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTU

Belediyenin 2022 yılında hayata geçirdiği ‘Askıda Fatura’ uygulaması dayanışmasıyla askıda faturanın kalmadığını dile getiren yetkililer, “Tamamlanan düzenleme çalışmaları sonrasında Zafer Çeşmesi ve Zindan Baba Türbesi’nin çevresi ile Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi yanındaki atıl alan yepyeni bir görünüme kavuştu” dedi. 2022 yılında hizmete açılan Lüleburgaz'ın Futbol Tarihi Alanının haftanın 7 günü boyunca Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde sporseverleri ağırlamaya devam ettiğini söyleyen yetkililer, “Yetkin Gençlerin İşgücüne Katılımı Projesi Kapanış ve Basın Toplantısı 10 Temmuz’da Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi'nde gerçekleştirildi” dedi.

 

 

YÜZDE 60 TASARRUF SAĞLANIYOR

Kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek durakların Destek Hizmetleri Müdürlüğü atölyesinde üretildiğini kaydeden yetkililer, “Belediyenin durakları kendi atölyesinde kendi imkanlarıyla üretmesi sayesinde yaklaşık yüzde 60 tasarruf sağlanıyor” diye konuştu. Yılda yaklaşık 30 bin kişinin ücretsiz şekilde bisikletlerinden faydalandığı Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi’nde ücretsiz bisiklet sürüş eğitimlerinin de verildiğini kaydeden yetkililer, “LYBA’da bu eğitimi alanlar bilinçli ve güvenli bisiklet sürme becerisi kazanıyor” dedi.

YILDIZ YAZ KAMPI’NDA İLK DÖNEM SONA ERDİ

Kent Ormanı'nda yer alan Lüleburgaz Yıldızları İzcilik ve Kamp Alanı'nda Yıldız Yaz Kampı'nın ilk döneminin sona erdiğini dile getiren yetkililer, “Sevgi Mağazası’nda bugüne kadar 3 bin 487 ihtiyaç sahibi vatandaşa 49 bin 663 adet kıyafet desteğinde bulunuldu. Lüleburgaz Belediyesi’nin Mobil Atık Toplama uygulaması sayesinde tonlarca atık yeniden kazanılıyor. Mobil Atık Toplama uygulaması sayesinde 2024 yılında yaklaşık 4.2 ton karton, 6.4 ton plastik, 504 kilogram metal geri dönüşüme kazandırıldı” dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Lüleburgaz Belediyesi, kent genelinde altyapı yatırımlarına devam ediyor. Bu doğrultuda Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, ana kanalizasyon hattında yenileme çalışması başlattı.

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Yılmaz Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Parkı’nın yanındaki toprak yolun asfalt malzemesiyle kaplandığını dile getiren yetkililer, “Lüleburgaz Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda düzenlediği atölyelere 5 ayda binlerce çocuk ve genç katıldı. Mart ayından bu zamana kadar gerçekleştirilen 86 atölyeye 3 bine yakın katılım oldu” dedi. Yetkililer, AFAD işbirliği ile Lüleburgaz’a 6 bin adet çadır konumlandırıldığını da belirtti.

Haber / Erdal AYDIN