Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Büyükçekmece Belediyesi tarafından Büyükçekmece Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da düzenlenen 25. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı.

GÖSTERİLER SUNULDU

Açılışta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteranı gösterisi, Anadolu Ateşi ve Altın Köprü Halk Dansları Topluluğu ekiplerinin gösterisi, ülkelerin bayrak seremonisi ve Büyükçekmece Göl’ünde dans, su, ışık ve flyboard gösterileri gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 25. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ne 75 ülkeden toplam bin 200 kültür elçisinin katıldığını ifade etti.

 

 

“İNSANLARI BİRLEŞTİREN EN GÜÇLÜ BAĞLARDAN BİRİ”

Festivalde konuşan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da, dostluk, kardeşlik ve birlik mesajları vererek “Bu tür etkinlikler, farklı kültürlerin bir araya gelerek kaynaşmasını sağlar. Sanat, insanları birleştiren en güçlü bağlardan biridir” dedi. Kültür ve sanatın toplumsal birlikteliği pekiştirmedeki rolüne de değinen Gencan Akın, “Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Bu tür festivaller, toplumumuzun her kesiminden insanı bir araya getirerek kaynaşmayı sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Haber / Buse AKIN