Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Meclis toplantısında CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Salih Cepe’nin “Kapaklı Belediyesi’nde 1.5 aydır imar verilmemesinin sebebini merak ediyoruz” sözleri üzerine konuşan Belediye Başkanı Çetin, “İmar durumu veriliyor. İstediğiniz imar durumu büyük ihtimalle imara uygun değildir. Ondandır” dedi. Salih Cepe’nin esnafların da bundan muzdarip olduğunu söylemesi üzerine Mustafa Çetin, “Böyle bir şey mümkün olamaz. Eğer öyle bir şey varsa gerekeni yaparız. İmar Müdürlüğü neden vermezsin ki yasal, kanuni bir şey isteniyorsa?” dedi.

“KİTLE İMAR İZNİ VERMİYORUZ”

Kitle imar izni vermediklerini söyleyen Çetin, “Çünkü kitle imar çok özel durumlar için kullanılan bir uygulamadır. Maalesef geçmiş dönemde bir alışkanlık haline gelmiş bir uygulamayı biz terk etmeye çalışıyoruz. Hem birçok şaibeyi yok etmek için bunu yapıyoruz, hem de doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. İmar Kanunu ‘yüzde 40 imar’ dediyse bir yere, yüzde 40 oturuyorsa inşaat, gelsin yapsın vatandaş, buna kimse itiraz etmiyor. Edemez de zaten. Öyle bir şey varsa da biz gereğini yaparız” dedi.

“KAPAKLI’YA ZARAR VERDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İÇİN SON VERDİK”

Kitle imarın Kapaklı’ya zarar verdiğini düşündükleri için buna son verdiklerini söyleyen Çetin, “Kapaklı’nın geleceğini kurtaracak olan parsel bazlı yapılaşma izni vermediğimiz adasal bazda toplu konut projelerini hayata geçireceğimiz bir alanı da bunun için ortaya koyduk. Dedik ki ‘Buralarda parseller küçük inşaat yapamıyorsan buyur gel, burada adasal bazda inşaat yapalım. Kapaklı’yı başka bir yere taşıyalım.’ Niyetimiz bu” diye konuştu.

“GÖRMEZDEN GELİRSEK DAHA BÜYÜK SIKINTILAR YAŞAYACAĞIZ”

Geçmişte Kapaklı'nın imar planı parselasyonunun bir şehir planı olarak yapılmadığını kaydeden Başkan Mustafa Çetin, “Defalarca söylüyorum bunu. Bu geçmiş dönemlerde yapılmış, kör düğüm haline gelmiş sorunu biz bugün çözmek için gayret ediyoruz. Alışkanlıkları da kolay kolay değiştiremiyoruz maalesef. Bu alışkanlıklar birinin ticaretine fayda sağlıyor diye biz ‘hadi gel yap’ demek de istemiyoruz. Kapaklı'da otopark sorunumuz var. Sokaklar dar. Yani bir kaldırım yapmaya kalkıyoruz iki araç bir arada geçemiyor. Bu sorunları eğer görmezden gelip aynı uygulamayı devam edersek gelecekte çok daha büyük sıkıntılar yaşayacağız. Bu sebeple bunun arkasına meclis olarak da durun. Topyekun duralım” dedi.

“BİZİM KİŞİLERLE DERDİMİZ YOK”

Kimseye bir kastlarının olmadığını kaydeden Çetin, “Geleceğimize zarar vermeyelim. Geleceğimizi kurtaralım. Geleceğimizi planlayalım. İsteğim bu. Arsa sahibi de müteahhit de bize cephe alıyor bu anlamda. Ama doğrusu bu. Yanlışı bile bile devam ettirmek demek, gelecekte torunlarımıza yapacağımız en büyük ihanet. Kitle imarla ilgili çok fazla basınç, çok fazla baskı, çok fazla karalama politikası yapılıyor. Bizim kişilerle derdimiz yok. Ama Kapaklı’nın geleceği bizim için kıymetli, değerli. Bunu planlayalım. Kapaklı’yı on Kapaklı daha ileriye götürelim. Derdimi, isteğimiz bu” diye konuştu.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU