Gözden kaçırmayın

Halk Sağlık Haftası etkinliklerle kutlandıHalk Sağlık Haftası etkinliklerle kutlandı

Süleymanpaşa Köseilyas Mahallesi’nde, eğitim-idare binası ve hayvan hastanesi olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan, toplamda 6 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip “Akademik Hayvan Hastanesi” olarak hizmet vermesi planlanan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Soytürk, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gülsüm Özkan ve Hastane Merkez Müdürü (Başhekim) Doç. Dr. Halef Doğan tarafından karşılandı.

 

 

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Merkezi gezerek merkezin planlanan faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Soytürk, yakın zamanda hizmete girmesi planlanan hayvan hastanesinin Tekirdağ’a, öğrencilere, hayvanseverlere ve hayvan yetiştiricilerine hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

BİLİMSEL PROJE VE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK

Merkezle ilgili yapılan açıklamada, hayvancılık yapan vatandaşlara da tıbbi destek sunacak olan merkezde lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, hayvan hastalıkları ile ilgili bilimsel proje ve çalışmaların yürütüleceği ifade edildi. Aynı zamanda Tekirdağ ve bölgemizdeki pet hayvanları, at ve çiftlik hayvanları ile egzotik ve yaban hayvanlarına kaliteli veteriner sağlık hizmetlerinin sunulması hedeflenmekte olan merkezde, teknik donanım olarak gelişmiş imkanları ve ilgili hayvanlara göre çeşitli muayene/operasyon bölümlerinin bulunduğu kaydedildi. Ziyarete Vali Soytürk’ün yanı sıra Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak katıldı.

Haber / İrem BANÇO