Gözden kaçırmayın

Başkan Bulut’tan Zabıta Müdürlüğü’ne ziyaretBaşkan Bulut’tan Zabıta Müdürlüğü’ne ziyaret

Dr. Sadık Ahmet’in kurucusu olduğu Dostluk Eşitlik Barış Partisi tarafından, ölüm yıldönümü vesilesiyle Dr. Sadık Ahmet’in Gümülcine Kahveci Mezarlığındaki kabri başında anma programı düzenlendi.

 

 

ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

24 Temmuz 1995 tarihinde 48 yaşında Gümülcine’nin Susurköy mevkinde şaibeli bir trafik kazasında, aracına traktör çarpması sonucunda yaşamını yitiren Sadık Ahmet için düzenlenen anma programına Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Büyükelçi Yavuz Selim Kıran, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Edirne Valisi Yunus Sezer, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Keşan Belediye Başkanı Op.Dr. Mehmet Özcan, Muratlı Belediye Başkanı Varol Türel, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanı Bengin İba, Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet, kurucusu olduğu DEB Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“BİZLERE GÜÇ VERİYOR”

Anma programında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Büyükelçi Yavuz Selim Kıran, “Rahmetli Dr. Sadık Ahmet’i ölümünün 29’uncu yılında özlemle, hasretle, minnetle ve rahmetle yad ediyoruz. Hiç şüphesiz bugün rahmetli Sadık Ahmet’in 29 yıl önce hala taptaze, dipdiri duran, bize bıraktığı mesajlar ve emanetler bugün soydaşlarımızın omzunda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin omzunda, dünyanın dört bir tarafına yayılan soydaşlarımızın hak ve adalet mücadelesinde bizlere güç veriyor” dedi.

ENGELLER VE TEHDİTLER HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEREK DERİNLEŞİYOR”

Kıran, “Bu gücü her daim yüreğimizde hissederken, elbette karşımıza çıkarılan engellerin, karşımızda duran tehditlerin de her geçen gün büyüyerek derinleştiğini müşahede ediyoruz. Bu meselelerin başında şüphesiz kimlik siyaseti yatıyor. Rahmetli Sadık Ahmet’in mücadelesi de Batı Trakya Türk azınlığının hak ve adalet mücadelesiyle birlikte buradaki Türk ve Müslüman kimliğini muhafaza etmek, güçlü kılmaktı. Bugün de tıpkı dün olduğu gibi Türk ve Müslüman kimliğini burada aşındırmaya yönelik, burada soydaşlarımızı zayıflatmaya yönelik engellerin başta eğitim ve kimlik politikaları olmak üzere artmaya devam ettiğini görüyoruz. Elbette burada çok haklı ve meşru bir soru var. Kendi kimliği ile problemi olmayanların, başkalarının kimliği ile problemi olabilir mi? Bu haklı ve meşru sorunun cevabını elbette diplomatik ve siyasi çevrelerde Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sayın bakanlarımız, devlet yetkililerimiz her platformda bunun mücadelesini veriyorlar. Ama bu kimlik politikalarının elbette muhatabı olarak Bakanlığımızı ilgilendiren meselelerde de tıpkı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her bir kurumu, her bir ferdi gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın burada soydaşlarımızın emrinde olduğunu özellikle ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

“YÜREKLERİMİZDEN SÖKÜP ATAMAYACAKSINIZ”

Batı Trakya kelimesinden, Türklük kelimesinden rahatsız olanların tabelalardan Türk kelimesini silmeye çalıştığını, sildiğini dile getiren Kıran, “Her ne kadar tabelalardan Türklük kelimesini silseler de 29 yıl boyunca olduğu gibi bundan sonra da burada hep birlikte haykırmaya devam edeceğiz ve tabelalardan söktüğünüz Türklük bilincini dünyanın dört bir tarafına yayılan soydaşlarımı z ve soydaşlarımızın her daim destekçisi olan 85 milyon vatandaşımızın yüreğinden asla söküp atamayacaksınız” dedi.

 

 

“EN ÖNCELİKLİ GÜNDEM MADDELERİMİZDEN BİRİNİ TEŞKİL EDİYOR”

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay da yaptığı konuşmada “Türk azınlığının haklı davasına ömrünü adamış Dr. Sadık Ahmet ve yol arkadaşlarının yaktığı meşalenin hiçbir zaman sönmeyeceğine ve Türk azınlığın temel hak ve özgürlüklerine er ya da geç kavuşacağına inancınız, inancımız tam olsun. Batı Trakya’daki her gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Dertlerinize ortak oluyor, çözümler üretmeye çalışıyoruz. Batı Trakya Türk azınlığı Yunanistan ilişkilerimizde daima en öncelikli gündem maddelerimizden birisini teşkil ediyor. Bu konunun bizim için önemini Yunan tarafına her fırsatta hatırlatıyor, Türk azınlığı bir dostluk köprüsü olarak görmelerini telkin ediyoruz. Sizlerin dirayetli duruşunuz ve bizim yılmaz desteğimiz sayesinde meşru haklarınızı elde etme noktasında muvaffak olacağınıza hepiniz inanıyoruz. Muhterem soydaşlarımız, birliğinizi ve beraberliğinizi koruyunuz. Sizi bölmeye çalışanlara, aranızda husumet yaratmaya yönelik girişimlere geçit vermeyiniz” ifadelerini kullandı.

“SENİN IŞIĞINDA YOL ALACAĞIZ”

Merhum Ahmet Sadık’ın eşi Işık Sadık Ahmet de eşine ithaf ettiği konuşmasında “Türk’üz, varız, var olacağız. Azınlığımızın geleceği için senin ışığında yol alacağız. Batı Trakya azınlığına sesleniyorum ve Türk olduklarını unutmamalarını söylüyorum. Haklarımızın bir gün mutlaka alacağız. Senin eserlerin ve mücadelelerin bizlere rehberlik etmeye devam edecek. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Rahat uyu, emanetin emin ellerde. Senin yolunda ilerlemek bizim en büyük görevimizdir. Seni daima sevgi ve özlemle anacağız” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU